Šťovíková polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vařená vejce
    • cibule
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • kopr
    • kyselá smetana
    • 500
      g šťovík

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Netradiční recept - studená polévka, ale za letního počasí je obzvlášt osvěžující.
2
V osolené vodě (cca 2 l) uvařte nakrajený šťovík (300-500 g). Podle chuti přidejte cukr (1 lžíci), případně ocet a nechte vychladnout. Do hlubokého talíře nadrobno nakrájejte vařené vejce, cibuli, zalijte vývarem a přidejte kyselou smetanu a kopr.

Komentáře k receptu

  • Iva Příhonská
    Iva Příhonská |

    17. 2. 2006 20:37

    Moje babička také vaří šťovíkovou polévku a všichni jsme si ji zamilovali.Nastal však problém, protože na letošní rok nemáme semena na sadbu, a tak bych chtěla požádat kdyby je někdo měl, ať mě kontaktuje:ivaprihonska@seznam.czDěkuji předem za odpověď.