Smetanové zapečené brambory

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: podoustev

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g anglická slanina
    • 150
      g ementál
    • 1
      ks paprika
    • 1
      miska mražený hrášek
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks rozšlehané vejce
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce líbeček
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 2
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájíme na silnější plátky, pokud mají pěknou slupku, necháme se slupkou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka.
2
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. V míse rozšleháme vejce, přidáme smetanu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a koření. Papriku, sýr i anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Do zapékací mísy vložíme brambory, sýr, slaninu a zeleninu, promícháme. Na směs nalijeme vejce se smetanou a kořením. Pečeme dokud brambory navrchu nezezlátnou.

RADA: VIDEO, jak na zdravé jídlo do krabičky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.