Slovácký chlebíček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho přes noc v lednici. Potom rozválíme na pásy asi 5-6 cm široké. Těsto potřeme uprostřed silnější vrstvou povidel a naskládáme těsně vedle sebe půlky ořechů. Okraje těsta přehneme k ořechům tak, aby zůstaly ořechy nepřikryté. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi při 150 °C do slabě růžova. Po vychladnutí nakrájíme na pásky podle půlek ořechů.

Komentáře k receptu

  • Blanka V.
    Blanka V. |

    8. 11. 2007 07:32

    Jó, povidla a ořechy, to musí být dobré. Chystám se vyzkoušet, ale vidím, že v těstě není žádný tuk.Takže se zeptám, není to tvrdé a jde těsto spojit? Díky za odpověď.

  • Zdeňka Matušková
    Zdeňka Matušková |

    7. 11. 2007 19:55

    Toto je skvělý recept. Peču již několik roků. Jen nedávám celé půlky ořechů , ale sypu pás nahrubo nasekaných ořechů. Je to skvělé i mezi vánoční cukrví, ale peču kdykoliv. Mezi cukrovím vždy jako první vyjezené z talířku.

Abecední seznam: