Sloní žrádlo II.

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg měkký salám
    • 6
      ks cibule
    • 1
      ks nakládané okurky (Sklenice)
    • 400
      g majonéza
  • Spojka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      ks rajský protlak (Velký)
    • 1
      lžička sůl
    • cukr
    • 1
      lžička chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájený salám nakrájíme na nudličky, přidáme na drobno nasekanou cibuli a okurku. Smícháme se spojkou, kterou si připravíme tak, že olej, ocet, protlak, hořčici, sůl, cukr a chilli za stálého míchání povaříme, až se spojí v dokonale hladkou hmotu.
2
Touto hmotou zalijeme salám s cibulí a okurky. Po vychladnutí vmícháme majolku a dáme vychladit, nejlépe do druhého dne. Podáváme jako chlebíčky nebo jednohubky.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jan Němec
    Jan Němec |

    29. 12. 2010 14:30

    zkoušel jsem krůtí nebo vepřové maso od oběda co už nikdo nechtěl.Výborné

  • Marcel Chaloupka
    Marcel Chaloupka |

    29. 5. 2007 23:31

    Prověřil jsem tu kombinaci s těstovinami - a je to báááááječný. (málem na mě nezbylo)dobrou chuť marcel

  • Lenka Z.
    Lenka Z. |

    28. 5. 2007 09:38

    Jeden sášek uvařených těstovin,nejlépe vrtule, smíchám se směsí Sloní žrádlo a mám vynikající salát. Je moc dobrý.Moc rychle vždycky zmizí.

  • Michaela
    Michaela |

    7. 10. 2005 13:08

    no musim uznat, že tenhle recept je vynikající....opravdu dobra pomazánka