Sloní žrádlo na zahradní gril

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová krkovice
    • 500
      g brambory
    • 2
      ks klobása libovolná - větší
    • 4
      ks cibule velké
    • 5
      stroužek česnek
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka mletá paprika sladká a pálivá
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a celou směs důkladně promícháme. Přidáme utřený česnek, sůl, koření a opět promícháme. Směs rozložíme do 2-3 vrstev alobalu potřeného olejem a zabalíme do tvaru šišky. Pečeme cca 90 minut na zahradním grilu nebo v troubě.

Komentáře k receptu

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    2. 3. 2009 21:22

    Ovšem to vypadá úplně úžasně, musí to být dobrota. Venku se udělalo docela dobré počasí,takže tento týden určitě vyzkouším a pak se ozvu jak nám chutnalo.

  • Lenka H.
    Lenka H. |

    25. 2. 2009 08:52

    Já jsem zase pod názvem "sloní žrádlo" znala kdysi pomazánku na chlebíčky: umixovaný salám, kunovjanka, majolka, sýry, atd. Podle mně to znamená, že je toho tolik, že by to stačilo i pro slona :-)

  • ilis ilis
    ilis ilis |

    24. 2. 2009 17:37

    Marie,také mě překvapil název "Sloní"žrádlo a nechápu od čeho je odvozené.Před lety tento recept zveřejnil v nějakém už si nepamatuji v kterém časopise Petr Novotný,moc si toto jídlo na gril vychvaloval.Vyzkoušeli jsme jej,zachutnalo nám a od té doby občas uděláme.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    24. 2. 2009 08:52

    ilis,proč se tomu říká Sloní?Žrádlo tomu rozumím,ale sloní mi mozek nebere-to nemyslím ve zlém,protože to máme rádi a připravuji to v létě rodině na koupaliště,aby se nemuseli cpát hambáčema a klobásama...Když to mezi lidma rozbalej-každý slintá.Dík

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    23. 2. 2009 20:13

    Výborné je to i s kuřecím nebo králičím masem. Já jen místo česneku dávám kolečka cibule ;-)