Slavnostní uzená pečeně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kotlety uzené - vcelku
    • 750
      g hovězí maso
    • 80
      g slanina
    • 50
      g máslo
    • 1
      balíček kořenová zelenina mražená
    • 1
      kg cibule
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka muškátový oříšek strouhaný
    • 250
      ml červené víno
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené maso nakrájíme podle žeber, ale kosti od sebe neoddělíme. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, které protáhneme slaninou, osolíme, opepříme, poprášíme muškátovým oříškem a vložíme je do připravených zářezů v uzeném mase. Pak celý kus pevně převážeme nití.
2
Na tuku osmahneme kořenovou zeleninu a cibuli a do směsi vložíme připravené maso. Podlijeme vínem, přidáme nové koření a bobkový list a v troubě pečeme do změknutí. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na šikmé plátky. Vysmahlou šťávu zaprášíme moukou, zředíme vodou, povaříme a přecedíme na maso.
3
Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu

  • Airan
    Airan |

    9. 5. 2006 21:07

    Recept vypada velmi slibne, dekuji.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    9. 5. 2006 10:00

    Umím si představit tu lahodnost!!!Vyzkouším,bude to bomba.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    9. 5. 2006 09:43

    Tohle bude dobré, ukládám:-)