Rohlíky se zelím a slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto
    • 300
      g kysané zelí
    • 3
      ks cibule 2-3
    • 150
      g anglická slanina
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • vegeta
    • sůl
    • 1
      ks vejce na potření
    • 1
      hrst kmín nebo mák - na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji, přidáme najemno krájenou cibuli , opět restujeme a přidáme okapané nakrájené kysané zelí a vše podusíme skoro do měkka. Ochutíme vegetou, dle potřeby osolíme a necháme vychladnout.
2
Mezitím si vyválíme listové těsto na pomoučněném vále a nakrájíme na větší obdélníčky, které plníme zelnou náplní, zarolujeme a zformujeme do tvaru rohlíku. Na plechu potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme sypat kmínem nebo mákem a pečeme dozlatova. Jsou výborné i studené.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.