• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Rizoto a la kung pao
    Napište svůj komentář k receptu

    Rizoto a la kung pao

    autor: lvíček
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rizoto a la kung pao
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        balíček rýže
      • 1
        plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě
      • 1
        balíček mražená zelenina např. Wok atp.
      • 1
        šálek arašídy pražené
      • rostlinný olej
      • 1
        ks cibule
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 1
        špetka paprika - sladká i ostrá
      • 1
        špetka hřebíček
      • 1
        lžička kari
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        lžička cukr popřípadě sladký kečup
      • 2
        lžíce sojová omáčka

    Postup přípravy receptu

    1
    Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme maso z konzervy. Okořeníme mletým pepřem, paprikou, kari, nebo hotovou směsí na čínu. Podlijeme trochou vody, aby se směs nepřichytávala ke dnu, a přisypeme arašídy. Opět krátce podusíme, aby arašídy změkly a obsah vody se zredukoval. Zakápneme sojovou omáčkou a vmícháme uvařenou rýži. Dochucujeme solí a cukrem, kdo má rád, použije sladký kečup.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kung pao

    Kung pao

    Kung Pao Mango

    Kung Pao Mango

    Kuře Kung - Pao

    Kuře Kung - Pao

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • ruza
      ruza | 8. 6. 2012 10:22

      jen se neposer

    • Tereza T
      Tereza T | 9. 11. 2010 16:30

      Opraveno, děkujeme za upozornění.

    • Jan Matěj Kubík
      Jan Matěj Kubík | 9. 11. 2010 16:07

      zařazení v kategorii "bezmasé" mne trochu mate..

    • Monika Viktorinová
      Monika Viktorinová | 6. 12. 2007 09:24

      Tento recept se mi líbí...maso z konzervy mi chutná...vyzkouším dnes k večeři..

    • Kamil Horák
      Kamil Horák | 12. 11. 2007 15:49

      Díky luku3 za podporu, nicméně s tímto Anonymem, který se celou dobu snaží "nenápadně" poukázat na to, že má vysokoškolský titul, nemá smysl ztrácet v diskusi čas. To co Anonym baštil v době komunismu, kdy vysokoškolsky studoval, se s dnešní stravou nedá srovnávat.

    • Anonym
      Anonym | 10. 10. 2007 09:56

      Říkat tomu rizoto ještě větší? Kdy už české, post-komunistické kuchařky pochopí, že rizoto je vážně delikatesa a vaření zabere spoustu práce a je to uplně o něčem jiném. Konzervy jsou plné éček. Nevím, kdo by to dal dítěti.

    • Anonym
      Anonym | 9. 10. 2007 18:07

      PS: A říkat tomu Kung pao je od autora hooodně velká drzost

    • Anonym
      Anonym | 9. 10. 2007 18:06

      Pro luk3: "dvojitá večeře" byl balíček v menze za dvojnásobek ceny normálního jídla. Obvykle konzerva, kterou si lidi brali na víkend - na koleji většinou moc možností k vaření nebylo (na té naší jeden dvouplotýnkový vařič pro asi 40 dvoulůžkových pokojů, tj. včetně přistýlek asi pro 100 lidí. Když se na něm na celý den uhnízdily Bulharky se svými fazolemi, k obědu byl beztak kus chleba se sýrem. Dávat do kuchařky recept a la konzerva + mražená zelenina mi přijde krajně nesmyslné.

    • luk3
      luk3 | 9. 10. 2007 07:17

      Nejraději mám názory typu Anonym - fuuuj atd. člověk nic nevyzkoušel a už remcá, jak píše Kamil určité druhy vepřových konzerv jsou chutné a ani není potřeba je dochucovat, jako kuchař to mohu potvrdit. No a když se Vám to nelíbí tak vepřovou konzervu jednoduše nahradíte vepřovým masem s vývarem a dochutíte dle vlastní chuti.

    • Anonym
      Anonym | 26. 2. 2007 18:41

      Maso z konzervy jsem sice naposled jedla někdy před x-třiceti lety - tzv. "dvojité večeře", a i když tomuto pojmu bude rozumět jen někdo, nevadí. Kvalita i chuť byla velmi nevalná a přebít se nedala ničím.

    • Kamil Horák
      Kamil Horák | 26. 2. 2007 11:48

      Nevím, proč ty zoufalé výrazy údivu. Maso v některých konzervách je kvalitní a hlavně již uvařené. Jedná se o rychlý recept a tudíž návod na bleskovou večeři, když chybí čas a inspirace. Maso lze samozřejmě použít vepřové, hovězí i drůbeží podle toho, co máte "připravené" po ruce. Jinak proti hrášku žádná námitka.

    • Anonym
      Anonym | 21. 2. 2007 08:54

      Maso z konzervy? Suchej chleba bude lepší.

    • Anonym
      Anonym | 20. 2. 2007 12:00

      Vynikající.... vepřovku můžu, přidala jsem ještě trochu hrášku.

    • hmm
      hmm | 20. 2. 2007 10:14

      Určitě maso z konzervy???Blee!!!!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Pokrmy Z rýže Vepřové Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Cibule Cukr Hřebíček Kari Mražená zelenina Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sojová omáčka Sůl Vepřové maso ve vlastní šťávě
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vizovické pečivo

    Vizovické pečivo

    Americký koláč II.

    Americký koláč II.

    Jablečné čatní

    Jablečné čatní

    Kachna na medu

    Kachna na medu

    Bábovka MARGOT

    Bábovka MARGOT

    Coleslaw salat

    Coleslaw salat

    Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

    Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

    Zahradní hamburgery - grilované

    Zahradní hamburgery - grilované

    Čokoládová roláda

    Čokoládová roláda

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    40
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    36
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    32
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    28
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    28
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Zpátky na výsluní: Které role změnily slavným hollywoodským hercům život?

    Zpátky na výsluní: Které role změnily slavným hollywoodským hercům život?

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Ministr Blatný je obětavý pedagog. Sám na sobě předvádí rozdíl mezi lží, hloupostí a dezinformací

    Ministr Blatný je obětavý pedagog. Sám na sobě předvádí rozdíl mezi lží, hloupostí a dezinformací

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Rizoto a la kung pao
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí