Rizoto

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest nakrájíme na malé kousíčky, asi stejně veliké jako hrášek. Směs dáme vařit do měkka, poté sejmeme a odstavíme na pozdější použití. Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout!
2
Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme společně. Postupně začneme přidávat zeleninový vývar, a takto pokračujeme, až rýže změkne. Do hotové rýže přidáme zeleninovou směs, máslo a konečně část nastrouhaného sýru.
3
Vše důkladně promícháme, osolíme a podáváme s čerstvě mletým pepřem, zbytkem strouhaného sýra a čerstvě nasekanou petrželkou.
4
<BR>Jedná se o jídlo na čas náročnější, ale na druhou stranu čistě bezmasé, kterých je zde zatím jen málo, proto jsem se rozhodla jej poslat.

Komentáře k receptu

  • Dara
    Dara |

    8. 5. 2015 12:55

    Dobré, jednoduché ;-)

  • Di
    Di |

    4. 12. 2006 16:47

    Kubine Matulo, do pravého italského rizota se nedává ani maso, ani zelenina. je to prostě ochucená rýže a parmazánem. To rizoto, které známe my, je již naše česká odnož!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    4. 12. 2006 15:15

    Prečo aj mäso ? Existujú aj zeleninové rizotá:)))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    4. 12. 2006 15:13

    Kubine, na konci receptu je psáno:jedná se o jídlo...čistě bezmasé:-)) Rizoto s masem musíte hledat jinde...

  • Kubin Matula
    Kubin Matula |

    4. 12. 2006 14:27

    myslim si ze to je blbost!!!!!!!!! melo by tam byt taky maso ne?...a treba i kukurice

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    13. 6. 2005 12:34

    Mohu, pokud na sebe uvedete e-mail.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2005 12:32

    Děkuji za připomínku a omlouvám se - pokud je to možné, prosím můžete jméno k receptu přidat? Moc děkuji a gratuluji k výborné webové stránce! Míša (Tuto zprávičku prosím není třeba uvádět, stačí jen dodat jméno pokud možno.)

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    13. 6. 2005 12:30

    Pokud chcete být pod receptem uvedena jako autor, musíte při přidávání nového receptu zaškrtnout "Souhlasím s uveřejněním kontaktu na autora receptu (Jméno, Příjmení, e-mail) u zaslaného receptu."

  • Míša
    Míša |

    13. 6. 2005 12:16

    Dobrý den, já jsem autorkou (mé jméno tu bohužel není nikde zobrazeno), ale skutečně budete mile překvapeni, toto rizoto mi moc chválili i přátelé, kteří běžně vegetariánskou stravu zapuzují - opravdu jej vyzkoušejte, je snadné a opravdu moc chutné - a úžasné v létě, kdy chceme určitě jíst trochu "lehčeji"! Míša

  • jaja 13
    jaja 13 |

    11. 6. 2005 17:28

    Já myslím, že i chlapi by mohli občas něco bez masa. A tohle vypadá velmi dobře.

  • Alojs Ježek
    Alojs Ježek |

    10. 6. 2005 19:21

    jo.... a kde je máso???

Další doporučené recepty: