• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Řeznické koleno
    Napište svůj komentář k receptu

    Řeznické koleno

    autor: Jafin
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Řeznické koleno
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        ks vepřové maso
      • 1
        ks česnek
      • 2
        lžíce sůl
      • 1
        ks bobkový list
      • 2
        ks nové koření
      • 1
        ks cibule
      • slunečnicový olej
      • kmín

    Postup přípravy receptu

    1
    Do vetšího hrnce vložíme kolena, přidáme česnek, sůl, nové koření, bobkový list a zahřejeme na teplotu 80 °C - voda nesmí vařit, jinak by byla kolena vysušená. V této teplotě udržovat maso 2 hodiny. Potom maso vyjmeme, vložíme na pekáček, do kterého jsme dali na kostičky nakrájenou cibuli, povrch kolen potřeme olejem, posypemem celým kmínem, podlejeme vývarem z kolene a dáme ještě na půl hodiny péct.
    2
    Je to sice časově náročnější, ale ochutnala jsem takto připravené koleno nedávno u známých(řezníci) a moc jsem si pochutnala a hned jsem mámila recept pro Vás, milovníky kolen :o)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cikánské koleno

    Cikánské koleno

    Vepřové koleno mňam

    Vepřové koleno mňam

    Vepřové koleno marinované

    Vepřové koleno marinované

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 21. 2. 2007 09:14

      Janka:česnek namačkat do vody.Jinak určitě to je pro více lidí.My jsme tři a stejně jsem dala dělat kolena dvě,protože já přílohy moc nemusím,tak si raději pěkně naložím horu masíčka.Myslím,že chlebem a okurkou jako přílohou nemůžete nic zkazit.:o)

    • Janka
      Janka | 20. 2. 2007 22:46

      Jde to udělat i jako mňamku pro víc lidí jen tak s chlebem a kyselými okurkami? A stroužky česneku mám do té vody rozmačkat, nebo dát celé?

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 28. 1. 2007 00:04

      Hanko: ještě jsem chtěla napsat,že zůstala šťávička z podmasa a tu jsemi se zybtkem masíčka namazala na chleba a návštěva,která přišla opravdu nečekaně,měla radost a chutnalo jim:o))

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 27. 1. 2007 17:24

      Jano,mám recept v oblíbených, už delší dobu se na něj chystám, takže v nejbližší době příjde na řadu. Udělám tu samou variantu, zelí a bramb. knedl.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 27. 1. 2007 17:06

      Dnes jsem koleno upekla a mohu jen říct,že i mě se povedlo,ale je to opravdu dlouhá příprava-skoro 3 hodiny,ale maso krásně natáhlo všechny vůně a chuť koření.K tomu jsem udělala moravské zelí a brambor.knedlík a nezbylo vůbec,ale vůbec nic.:o)

    • Naďa Lhotáková
      Naďa Lhotáková | 7. 1. 2007 19:37

      Připravila jsem na silvestra k večeři.vynikající!Dávám 1

    • Martina S.
      Martina S. | 7. 10. 2006 18:15

      Tak toto je naprosto na jedničku. Moc jsme si pochutnali a na jiný způsob je už dělat nebudu. A do zbylého vývaru jsem dala vařit jako přílohu brambory - nepředstavitelně dobré. Všem doporučuji. A za jedna** ***.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 11. 9. 2006 08:33

      Kamil: až když jsou hotová.Dělají se vcelku s kostí.

    • Kamil Krybus
      Kamil Krybus | 9. 9. 2006 21:59

      Kdy se kolena vykosťují? Až při porcování?

    • pupen Hons
      pupen Hons | 8. 9. 2006 12:15

      Super, to je ono! Za 1*****

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 8. 9. 2006 11:14

      Bylo mi řečeno,že je proto tak šťavnaté,že si tu šťávu v sobě maso udrží,pokud nedojde k varu-jinak je to vše v tom vývaru.Ještě jsem myslím zapomněla na pepř,ten určitě neuškodí.:o)

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 8. 9. 2006 11:08

      Já taky koleno předem vařím, dávám jen víc koření. Suché opravdu není, ale tohle je vychytávka, kterou vyzkouším, protože řezníci se určitě vyznají.

    • Sísa
      Sísa | 8. 9. 2006 10:55

      Kolena taky takhle děláme, jen kůži před pečením nařezeme na kostičky jako pečený bůček.A maso 1 hodinu vaříme. Suché není nikdy.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 8. 9. 2006 09:28

      Hotovo :-)

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 8. 9. 2006 09:25

      Zase jsem se zapomněla podepsat..o(

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kmín Nové koření Slunečnicový olej Sůl Vepřové maso
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Plněné kokosky

    Plněné kokosky

    Švestkové knedlíky II.

    Švestkové knedlíky II.

    Houbové lasagne

    Houbové lasagne

    Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

    Křehký kokosový koláč s jablky -…

    Koláč s tvarohem a jablky

    Koláč s tvarohem a jablky

    Dušená červená řepa / zelí z řepy

    Dušená červená řepa / zelí z řepy

    Bylinková žebírka na pivu

    Bylinková žebírka na pivu

    Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

    Tříbarevná buchta z remosky …

    Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

    Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

    Doporučujeme

    20 minut
    Pizza z arabského chleba

    Pizza z arabského chleba

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    33
    Buchty - těsto z domácí pekárny
    Buchty - těsto z domácí…
    33
    Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem
    Krabí tyčinky s ořechy a…
    29
    Cheesecake s limetkami
    Cheesecake s limetkami
    27
    Bramboráky
    Bramboráky
    26
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    Těhotná Josefíková jí za tři! A... Tohle je její partner!

    AHA.cz Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    Došlo na lámání chleba? Pozérka Schneiderová radikálně otočila!

    AHA.cz Deník Aha! 22.1.2021

    Deník Aha! 22.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Ženy.cz Jak jednoduše dosáhnout svých cílů v pěti krocích? Inspirujte se indickými mnichy

    Jak jednoduše dosáhnout svých cílů v pěti krocích? Inspirujte se indickými mnichy

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Miloš Zeman opět demonstroval, že je a bude neřízenou střelou. V případě potřeby pošlape i volební výsledky

    Miloš Zeman opět demonstroval, že je a bude neřízenou střelou. V případě potřeby pošlape i volební výsledky

    E15.cz Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Zapomeňte na Coca-Colu, největšího světového nápojáře je třeba hledat jinde

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    • Recepty.cz
    • Řeznické koleno
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí