Řecký selský salát

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks červená cibule
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      ks okurka salátová
    • 100
      g černé olivy
    • 6
      lžíce bílý vinný ocet
    • 1
      lžíce oregáno
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 200
      g ovčí sýr
    • 1
      ks hlávkový salát
    • nakládané feferonky na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rajčata na osminky, omytou okurku na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy, přidáme olivy a opatrně promícháme. Ocet smícháme s oreganem, osolíme, opepříme a zašleháme olej. Salát zálivkou pokapeme a znovu promícháme. Nakonec vmícháme ovčí sýr pokrájený na kostičky a salát necháme asi 30 minut rozležet. Hlávkový salát očistíme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na talíře. Obložíme selským salátem a ozdobíme feferonkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: