Rajská polévka s bylinkovými nočky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks rajčata velká
    • 2
      ks vejce
    • 5
      dl voda
    • 2
      dl smetana
    • 6
      lžíce polohrubá mouka 4-6
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce bazalka
    • 2
      lžička škrob
    • 1
      lžička cukr
    • bobkový list
    • nové koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme hrubě nastrouhanou mrkev. Po lehkém opečení přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření a promícháme. Po chvilce podlejeme zeleninu vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Pak koření vyjmeme a polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu rozmíchanou se škrobem, podle chuti osladíme a osolíme a vaříme asi 5 minut. Každé vejce zvlášť rozšleháme se 2-3 lžícemi mouky, nakrájenou bazalkou a petrželkou a solí. Lžičkou tvoříme malé nočky, které zavaříme do vroucí polévky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jolunia
    jolunia |

    1. 10. 2012 19:43

    Tak poprve v zivote dostala jsem do mych deti (9 a 12 let) rajcata, a ani o tom nevedely : ). Omacku na spagety z knyervy nepocitam. Takze super. Diky!

  • Pavla Kramářová
    Pavla Kramářová |

    6. 1. 2010 12:45

    Mooc dobrá!! Dnes jsem uvařila na obídek a pochutnala jsem si!

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    11. 12. 2007 17:30

    Polívka je fakt super!!!! Zrovna si na ní pochutnávám. Je úplně jiná než ostatní rajské polívky

  • Hanka Jandová
    Hanka Jandová |

    5. 12. 2006 23:15

    moje maminka, které jsem řekla, že jí dám rajskou, řekla, že jí nemá ráda už z dob, kdy pracovla v nemocnici... Přemluvila jsem ji a ještě si přidala! Fakt super. zase brzy uvařím!!

  • Petra M.
    Petra M. |

    15. 10. 2006 10:53

    Dělala jsem ji včera a nezbyla ani kapka:o)

  • Veronika
    Veronika |

    12. 9. 2006 12:10

    Jsem zvyklá dělat rajskou z konzervy, ale letos se nám tak urodilo, že děláme z rajčat málem i čaj. Dnes jsem se dostala k tomuto receptu - takhle vynikající rajskou jsem ještě nejedla :o) Samozřejmě, jak je u mě zvykem, neměla jsem všechny uvedené ingredience, ale s majoránkovými nočky a zjemněné mlékem namísto smetany je to také výborné.