Polévka z červené čočky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g červená čočka
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule (Střední)
    • 3
      stroužek česnek
    • sojová omáčka
    • citron
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 2
      ks masox
    • oregáno
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit čočku do půl litru vody, přidáme nakrájenou mrkev a kostky bujónu. Nakrájenou cibulku a česnek lehce osmažíme na oleji, přidáme sójovou omáčku a koření. Přidáme do vařící se polévky. Polévka je hotová když čočka zežloutne a polévka zhoustne. Dochutíme citronem, pepřem a přidáme petrželku. Polevka je moc dobrá, je podobná klasické čočkové polévce, ale má sladší chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    17. 3. 2016 14:18

    Výborná. Jen je třeba více vody. Manžel říká, ze je jak z indické restaurace

  • Jana
    Jana |

    25. 2. 2015 12:35

    Hodně dlouho jsem nejedla takový humus. Ale ono se ani není čemu divit když se tam matle tolik chutí které nakonec přebije sojovka.

  • Martin
    Martin |

    29. 5. 2014 16:38

    Dobrý den, asi vás zklamu ale 100% není bez glutamátu!!! :-(

  • Alena
    Alena |

    17. 3. 2013 00:54

    Vyzkoušela jsem :) Výborný. Ddokonce nebylo potřeba ani to koření. jen jsem osmahla cibulku, česnek a mrkev, uvařila čočku dosolila a bylo. A bylo to výborný. Ti p navíc- posypat nastrouhaným sýrem a k tomu rozpečený toust ;-)

  • Lenjah
    Lenjah |

    11. 11. 2012 14:27

    Jen v tom množství vody se zřejmě vloudila chybička, je jí tam potřeba min. 1 litr i víc.

  • Linda83
    Linda83 |

    16. 11. 2011 10:58

    Souhlasím s Vámi, při vaření se vyhýbám glutamátu jak to jde :-)

  • Radka Havlíčková
    Radka Havlíčková |

    15. 1. 2008 14:11

    Opravdu skvělá polévka, místo cibule jsem dala pórek a vynechala jsem sojovou omáčku a moc jsem si pochutnali. Narozdíl od klasické čočky je super že tato se nemusí máčet a je uvařená hned. Doporučuji a děkuji za super recept.

  • helena
    helena |

    7. 1. 2008 19:04

    Opravdu vynikající polévka. Také nedávám masox, dala jsem místo toho zeleninové bio koření Wurzl a bylo to výborné !!!

  • Petra
    Petra |

    22. 8. 2007 21:29

    Nebo zkuste bujón bez glutamanu - koupíte ho ve "zdravých výživách" a dneska i v obchodních řetězcích. A je dokonce bio :-)

  • Jana Páleníková
    Jana Páleníková |

    7. 9. 2006 22:39

    Recept zdá se dobrý, no ale proč ho kazit slepičím bujonem a ještě dvě kostky:-(!!! fuj samý glutaman. Umění je vařit bez něj.

  • Emilia Šípová
    Emilia Šípová |

    29. 7. 2006 19:27

    Velmi dobrá polévka