Polévka po moravsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kořenová zelenina
    • 100
      g cibule
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka vrchovatá
    • 750
      ml voda
    • 4
      lžíce rajský protlak
    • 0,3
      l bílé víno
    • 0,3
      l smetana
    • klobása - uzená
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na másle s drobně nakrájenou cibulí dorůžova. Pak zaprášíme moukou, zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme rajský protlak, víno, dobře rozkvedláme a mírném ohni vaříme až zelenina změkne. Poté do polévky vmícháme vlažnou smetanu a polévku rozmixujeme nebo přecedíme. Přidáme kolečka klobásy a povaříme. Podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.