Podmáslová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l podmáslí
    • polohrubá mouka
    • voda
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osolenou vodu uvedeme k varu. Podmáslí rozkvedláme s trochou mouky a poté přilijeme do vroucí vody. Vše dobře promícháme, aby polévka lehce zhoustla. Nakonec přidáme kousek másla. Na talíři rozkrojíme vejce uvařené na měkko a přelijeme horkou polévkou. Podáváme s krajícem chleba. Skvělá jednoduchá večeře !

Komentáře k receptu

  • Islapakova
    Islapakova |

    9. 7. 2011 09:59

    Kupuju mléko v automatu od zemědělců, udělám tvaroh domáci, a ze zbylého podmáslí uvařím tuto polévku. Uvařím bambory s trochou bujonu, do toho horké poddmáslí+kopr nebo pažitku. Ochutím podle rodiny, přidám máslo.Je moooc dobrá a zdravá.

  • Jaňulka
    Jaňulka |

    19. 7. 2007 12:31

    Já jsem zase přidala cibulku, brambory, bujón a petrželku bylo to vynikající i chlapy mlaskali taková skoro kulajda.

  • Martina *
    Martina * |

    30. 9. 2004 12:20

    Znám jinou verzi: na kostky brambory dáme vařit do osolené, okmínované vody a vaříme do poloměkka. Podmáslí (kefír,kyšku) přivedeme k varu a mícháme seč nám ruka stačí, poté přidáme k bramborům, ještě chvíli vaříme, přidáme máslo a hóódně pažitky nebo kopru. Fakt dobré, hlavně když tam dáte velký kus másla :-)