Pikantní vepřové na zelenině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g špek
    • 2
      ks mrkev
    • celer
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kg vepřová kýta nebo pečeně bez kosti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso protáhneme slaninou (polovina množství), mrkví (1 ks) a okurkami (2 ks). Opepříme a opečeme na pánvi z obou stran. Přendáme do hrnce i s vypečeným tukem. V pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm nakrájenou slaninu a zeleninu kromě okurek.
2
Přidáme do hrnce k masu, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, nastrouháme do hrnce na hrubém struhadle zbylé okurky. Dusíme do měkka a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyndáme a rozkrájíme na plátky. Když je šťáva moc řídká, můžeme zahustit solamylem.
3
Plátky masa necháme v omáčce chvíli prohřát a můžeme podávat. Nejlepší je to s hrníčkovým knedlíkem, ale jde to i s rýží, kterou doporučuji po uvaření promíchat s kouskem másla a lžící sekané petrželky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.