Pikantní kuře s pečenými bramborami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks červená paprika
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce chilli omáčka
    • sůl
    • pepř mletý Drcený
    • grilovací koření
    • brambory Středně velké brambory
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • pažitka
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře očistíme, opláchneme, nasolíme a posypeme drceným pepřem a grilovacím kořením. Takto připravené kuře položíme do hlubokého pekáče. Z paprik vyjmeme semínka a pokrájíme na menší kousky.
2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vše přidáme do pekáče ke kuřeti společně s rajským protlakem a chilli omáčkou. Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě při 190 °C podle velikosti 35-45 minut.
3
V průběhu pečení přeléváme kuře vypečenou šťávou. Brambory pečlivě očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Z alobalu natrháme čtverce a brambory do nich jednotlivě zabalíme. Vložíme je také do trouby vedle pekáče z kuřetem a současně s ním upečeme.
4
Zakysanou smetanu smícháme s nasekanou pažitkou a dochutíme solí. Upečené kuře naporcujeme, dáme na talíře a přelijeme omáčkou se zeleninou. Brambory rozbalíme a rozkrájíme na půlky. Přidáme je na talíř ke kuřeti a přelijeme zakysanou smetanou s pažitkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • beba
    beba |

    3. 7. 2006 08:18

    Nebolo by to dobré aj s ryžou? Napíšte mi niekto, chcem to urobiť v stredu na oslavu ako jeden z chodov, druhý bude "krkovička pre vítanú návštevu" a tam sú treba zemiaky.Vďaka.

  • Tereza Hucková
    Tereza Hucková |

    2. 7. 2006 12:12

    Je to velmi chutné jídlo. Udělala jsem ho k večeři a všichni si na tom moc pochutnali. Neměla jsem sice cibuli tak jsem tam přidala pórek. Nevím jak to s cibulí chutná ale s pórkem je to vynikající. Nejlepší na tom je, že je ve stejnou chvíli hotovo kuře i příloha.

  • marcela
    marcela |

    21. 3. 2006 11:45

    Nám recept tiež veľmi chutil, ale nemala som odvahu spraviť s kyslej smotany a pažitku tú zálievku, tak pečené zemiaky pôsobili trochu sucho. Nabudúce budem odvážnejšia.

  • Sabina Baudyšová
    Sabina Baudyšová |

    22. 3. 2005 14:12

    Takže tohle jídlo u nás proběhlo o víkendu a všem ho doporučuji: )) Je to úplně dokonalý, ta kombinace pečených brambor a zakysky s jarní cibulkou je fantazie!!!! Prostě úúúúúžasné: )

  • Lenka
    Lenka |

    15. 3. 2005 09:34

    Zajímavé, určitě to vyzkouším, ale nerozpeče se ta zelenina úplně? Myslím, že třeba rajčata se tam úplně ztratí ne?

  • Jan Dvořák
    Jan Dvořák |

    12. 3. 2005 14:26

    Je to super žrádlo, kdo nezkusí neuvěří!!!Všem vřele doporučuji ochutnat. Je to horký kandidát na "Recept roku 2005"