• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Papáčkovy špagety (těstoviny)
Napište svůj komentář k receptu

Papáčkovy špagety (těstoviny)

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Papáčkovy špagety (těstoviny)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení špagety (Či jiné těstoviny)
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      dl červené víno 1-1,5 dl
    • 2
      ks chilli papričky 1-2
    • 200
      g měkký salám Nebo točeného salámu
    • 1
      kostka masox
    • voda
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí tuk. Přidáme pokrájenou cibuli, chilli papričky a smažíme dokud cibule nezačne lehce zlátnout. Po částečném osmažení cibule a slaniny přidáme salám. Vše ještě smažíme asi 2 minuty, potom na cibulový základ přilijeme asi polovinu červeného vína.
2
Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo. V osolené vodě těstoviny a z nich si část vody uchováme pro další použití. Když ve v pánvi vydusilo červené víno na tuk, přilijeme zbývající část červeného vína a vložíme kostku hovězího bujonu. Vše promícháme, opatrně osolíme, pepříme dle vlastní chuti, rozředíme vývarem z těstovin na potřebnou konzistenci. Zasypeme tymiánem posekaným nadrobno, vejcem pokrájeným na větší kusy. Povaříme. Já špagety vmíchám do základu a podávám sypané petrželkou.
3
Lze podávat samostatně. Navíc sypané strouhaným tvrdým sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslav Pelcman | 25. 9. 2006 09:03

    Jaroslavo, moje dcera často hlásí, že chce "papáčkovat". Tak jsem její hlášku použil do názvu receptu. Je fakt, že takto připravené špagety zbožňuje.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 9. 2006 14:28

    Jardo, nevím, kdo je Papáček, ale je to mlsoun:-)) Takhle s vařeným vejcem jsem špagety ještě nezkoušela, už si to tisknu:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červené víno Chilli papričky Cibule Masox Měkký salám Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Špagety Sůl Tymián Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Pražené mandle

Pražené mandle

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Krowky

Krowky

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

206
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
51
Okurkové řezy s paprikou
Okurkové řezy s paprikou
51
Jablečný víkendový koláč - vláčný
Jablečný víkendový koláč…
42
Jahodové řezy z Galaretky
Jahodové řezy z Galaretky
38
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Panna cotta s třešněmi v červeném víně …
Pánská bábovka
Pánská bábovka
Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
Papana
Papana
Papas bravas
Papas bravas
Papoušková buchta
Papoušková buchta
  • Recepty.cz
  • Papáčkovy špagety (těstoviny)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact