Pálihba - podkrkonošská polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g fazole
    • klobása ostrá 2 nožky
    • 1
      lžíce sádlo nebo olej
    • hladká mouka na jíšku
    • 1
      ks cibule větší
    • česnek podle chuti
    • paprika - sladká a páliva podle chuti
    • ocet
    • zakysaná smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole namočíme přes noc, druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci na polevku na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a zasypeme mouku.
2
Do této cibulové jíšky vlijeme uvařené fazole, nakrájenou kolobásu a povaříme. Dochutíme česnekem, solí, octem a na závěr zamícháme zakysanou smetanu. Z tohoto množství ingrediencí vařím asi 4 l polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.