Ostrá a kyselá polévka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks houby (Čínské houby, sušené)
    • čínské houby Shi-take
    • 125
      g vepřové maso Kuřecího masa
    • 1
      ks tofu (Balíček)
    • 60
      g bambusové výhonky Konzervované
    • čínský vývar Nebo vody
    • 1
      lžíce rýžové víno (Nebo sherry)
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • obilná pasta
    • sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 3
      ks jarní cibulka
  • Čínský vývar
    • 750
      g kuře
    • 750
      g vepřová žebírka
    • 3,8
      l voda
    • zázvor - mletý
    • 4
      svazek jarní cibulka
    • 4
      lžíce rýžové víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby 20-25 minut před použitím namočíme do horké vody. Pak je procedíme, vymačkáme z nich vodu a zbavíme tvrdých nožiček. Jemně je pokrájíme. Na tenké nudličky nakrájíme maso, tofu a bambusové výhonky. Vývar nebo vodu přivedeme ve woku nebo velké pánvi do varu a přidáme všechny ingredience.
2
Vše znova přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Přilijeme víno, sójovou omáčku a vinný ocet. Když se polévka začne znovu vařit, přidáme obilnou pastu pro zahuštění. Polévku podáme horkou, ozdobenou pokrájenou jarní cibulkou
3
.<BR>Pšeničná nebo kukuřičná pasta se připravuje tak, že smícháme 1 díl pšeničné (kukuřičné) mouky s 1 1/2 dílem studené vody. Směs pečlivě rozmícháme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: