Okurky s masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g drůbeží maso Nebo vepřová kýta
    • 1
      kg okurka
    • 400
      g brambory
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 100
      g tavený sýr
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 125
      ml zakysaná smetana
    • kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky a na oleji krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce podusíme.
2
Oloupané a semen zbavené okurky nakrájíme na malé kostičky (1x1x1 cm) a s nakrájenými rajčaty a na kostky nakrájenými brambory přidáme k masu.
3
Podusíme 5 minut, přilejeme vývar a dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme smetanu a sýr, necháme ho rozpustit, dosolíme, dopepříme. Posypeme sekaným koprem.

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 7. 2007 19:00

    Al, ak pridávate smotanu do jedla, nechajte ho najprv trocha prechladnúť, nie do horúceho, ocoz dávajte po kvapkách a neustále miešajte.

  • Al
    Al |

    26. 7. 2007 10:17

    Teda se zakysanou smetanou jsem nemela problem nikdy, ta se mi nezdrcne, ale se sladkou v kombinaci ocet, citron apod. zatim svuj boj prohravam.... malokdy se mi podari to nezdrcnout a to davam treba ten ocet fakt az na konci. Nevim, co delam spatne... mozna je to firmou, co smetanu vyrabi?:P Hloupa vymluva....Tohle je ale dobrota:) Mam doma ctyry chlapy, zadny si nestezoval:)

  • Eva Walová
    Eva Walová |

    24. 7. 2007 21:22

    Ježkovy voči, to jsou dobroty paní Terezko, děkuji. Dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Anna
    Anna |

    19. 7. 2007 12:19

    Zakysaná smetana, případně jogurt se do jídla přidává až na konci vaření a neměla by projít varem! Tak se nesrazí. A sladká smetana , šlehačka , mléko s moukou se může přidávat během vaření, pokud omáčka není vařená nakyselo jinak se taky může srazit. Takže pozor při vaření např. koprové omáčky, nějdříve se vaří jakoby mléko- smetana s koprem , a na dochucování octem se musí dávat velký pozor ,na konci. Jinak jídlo není dobré.

  • Anna
    Anna |

    19. 7. 2007 12:12

    Tohle jídlo dělám s rybím masem, a je taky moc skvělý s těmi okurkami. A do zakysané smetany přidám lžíci hořtici, a trochu cukru a kopr. Tuto omáčku do jídla přilévám až na konci vaření.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 7. 2007 08:28

    Lusinda ďakujem za pochvalu, som rada, keď chutí:)))

  • Lusinda
    Lusinda |

    17. 7. 2007 20:49

    Pokud budete Františku vařit dobrůtky např. od Terezky J. tak se u Vás dveře netrhnou a holky budete muset odhánět.:)))Recept je opět jednička Terezko a dávám1.

  • František
    František |

    17. 7. 2007 19:25

    Děvčata, moc děkuji. Jste zlatíčka. Doufám, že se již nebudu bát vařit jídla se zakysanou smetanou. Do budoucna si určitě obstarám nejenom tabák, ale i nějakou šikovnou kuchařinku. Člověku je samotnému smutno. A ve dvou se to nejenom lépe táhne, ale i to papáničko více chutná. František

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 7. 2007 17:11

    František, už ste radu dostali, je to tak ako píše Lusinda. Aspoň ten tabak si obstarajte:)))

  • Lusinda
    Lusinda |

    17. 7. 2007 16:52

    Franto stačí zakysanou dobře rozmíchat metlou v omáčce,určitě neředit,a již nevařit.Stačí jen omáčku prohřát.

  • František
    František |

    17. 7. 2007 16:09

    Jsem bez ženské a bez tabaku, proto potřebuji poradit. Mám strach, že se mi jídlo zdrcne, když přidám do vaření zakysanou smetanu. Do všech omáček proto dávám jenom sladkou smetanu, nebo nevyšlehanou (tekutou) šlehačku. Jaký je rozdíl, když dám do vaření sladkou smetanu anebo zakysanou? Zakysanou smetanu znám jenom hustou, krémovitou (z kelímku neteče). Nemá se proto před použitím rozředit s mlékem? A co dělat, aby se mi nezdrcla?