V míse smícháme mleté maso, nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nakrájené papriky, rajčata, cibuli a koření. Připravíme si několik kousků alobalu.... více o Karbanátky se zeleninou II.
Rozmražené kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na alobal a na prso přidáme plátek eidamu, uděláme ještě jedno patro a vrhneme se na... více o Kuřecí prsíčka v alobalu
Ananas oloupej, vnitřek narájej na kostky a dej do mixéru. Limetku rozpul a vymačej štávu do mixéru.Ananas spolu se štávou z limetky, štávou z grepu a... více o Žluté osvěžení
Maliny,anasovou štávu, smetanu a vanilkový cukr rozmixuj.... více o Malinový sen
Všechny ingredience rozšlehej v mixéru na nejvyším stupni.Koktejl podávej ve skeničce kterou ozdob plátke pomeranče nebo kolečkem banánu.... více o KOKTEJLOVÁ ENERGY BOMBIČKA
Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na... více o zálesácký guláš
Česnek rozetřeme, smícháme s nasekanými bylinkami a pepřem, posypeme jím maso, přitlačíme a pokapeme olejem. Vložíme do pekáče tučným okrajem dolů,... více o rostbíf s bilinkama
Na masovém strojku semeleme maso, vložíme na horký olej a za stálého promíchávání opékáme. Dříve, než je maso měkké, přidáme nakrájené žampiony,... více o myslivecká topinka
Roštěnec zbavíme tuku a blán, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech... více o anglický rostbíf
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme,... více o hověží na jalovci
Kuře naporcujeme, osolíme a v rendlíku na másle za občasného podlití upečeme do měkka.. Jednotlivé porce vyjmeme, do výpeku vložíme veškerou zeleninu... více o kuře se zeleninovou omáčkou II.
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, vložíme do porcelánové mísy a posypeme tymiánem. V kastrolku smícháme suroviny na marinádu a svaříme. Do vychladlé... více o Kuře na tymiánu III.
Kuře nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, rozpustíme ji, vložíme na ni porce kuřete, podlijeme troškou vody a pečeme... více o Kuře na víně se žampiony
Mírně ztuhlá játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme... více o kuřecí játra s mandlemi
Pečené drůbeží maso (lhostejno jaké) odkostíme, z poloviny nakrájíme na kostičky a z poloviny umeleme. Z mouky, tuku a mléka si připravíme bílou... více o Nákyp z pečeného kuřete
Dobře očištěnou a opranou kachnu osolíme, vložíme na pekáč a pečeme s cibulí a máslem. Při pečeni mírně podlijeme vodou a občas přeléváme vypečenou... více o Kachna s nudlemi
Kuře osolíme a potřeme kari kořením. Z mléka, housky, nakrájených a podušených hub, petrželky cibule a jater uděláme nádivku a naplníme kuře. Vložíme... více o Kuře s houbovou nádivkou
Špagety nalámeme a uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Do misky nastrouháme sýr, vejce rozšleháme, osolíme, okmínujeme a přidáme nasekanou... více o Špagetová hnízda III.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném sturhadle. Přidáme cibuli, česnek a ostatní ochucovadla, promícháme. Podáváme... více o Falešný tatarák z brambor
Okurky, ředkvičky, jablko nakrájíme na tenké hranolky, osolíme, přidáme hořčici, jemně posekanou pažitku a kopr. Pro vylepšení můžeme přidat lžičku... více o Letní polévka z čerstvé zeleniny
Maso nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme také na nudličky a rozškvaříme na oleji. Přidáme maso a za stálého míchání prudce opékáme asi 2 minuty.... více o Minutkový kuřecí guláš
Višně omyjeme dáme do láhve, přilijeme kořalku s kořením a lžíci hrubě tlučených višňových pecek. Láhev zazátkujeme a postavíme na 1 měsíc na výsluní.... více o Višňový likér
Na másle osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme do měkka. Směs necháme vychladnout, přidáme žloutky, sůl, prolisovaný česnek a v... více o Houbová nádivka II.
Houby pokrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle za přidání sladké mleté papriky. Přidáme... více o Houbový guláš se smetanou
Mléko mixujeme s vařenými bramborami a brynzou, vejcem (bez skořápky) a solí. Zahustíme pak moukou, vykrajujeme nočky, které vaříme až vyplavou.... více o Brynzové noky
Do rozmraženého špenátu vmícháme žloutky a mouku. Osolíme a přimícháme sníh z bílků. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vylijeme a... více o Špenátová roláda - korpus
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra. Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,... více o Masová směr s játry a žampiony
Balíček ovesných vloček dáme na plech, lehce vytřený olejem do trouby opražit. Hlídáme, rádo se připaluje po okrajích. Až začne vonět a mírně! zrůžoví... více o Zapečené műsli
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra. Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,... více o Špindlerovské masíčko
Rajčata oloupeme, rozmačkáme a smícháme s nastrouhanou okurkou a utřeným česnekem. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme chvíli macerovat v octě a... více o Gazpacho andaluz
Ze zelí vymačkáme šťávu a poklademe jej na pekáč. Omyté, osolené části kuřete položíme na zelí. Kuře okořeníme a nakrájíme na něj kousky másla. Takto... více o Kuře se zelím na pivu
Osolené plátky kuřecího masa na noc naložíme do mísy do této směsi: mléka s rozmačkanými stroužky česneku. Druhý den maso obalíme v hladké mouce,... více o Kuřecí buchtička
Mušle ne zcela uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji orestujeme nakrájené žampiony, přidáme špenát, zamícháme, přendáme do mísy a vmícháme sýr.... více o Plněné mušle s rajčatovou omáčkou
Plátek halibuta opečeme po obou stranách cca 3 minuty na olivovém oleji s drobně nasekanou červenou cibulkou. Osolíme, přidáme oregano, podlijeme... více o Halibut s olivami v sýrové omáčce
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, osmáhneme, k tomu přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme na rozpáleny tuk, přidáme nakrájený špek, koření a... více o Kuřecí nudličky s játry
Brambory dobře operte a slupky propíchejte vidličkou. Vetřete do slupek trochu soli a dejte je na pekáč. Pečte v předehřáté troubě při 190°C 1 hodinu,... více o Pečené brambory s pestem
Vezmeme středně zralé banány, které musí být po rozkrojení pevné a světlé. Po oloupání je rozkrojíme podélně na polovinu a každou polovinu ještě... více o Smažené thajské banány
V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nové brambory, rozkrojené na polovinu, a plátky cibule, míchejte a vařte 4-5 minut, dokud... více o Španělské brambory II.
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud... více o Španělská rajčatová polévka
Žloutky a cukr ušleháme do pěny, přidáme sníh z bílků. Umeleme piškoty a mandle a opatrně je přimícháme do směsi. Pečeme ve vymaštěné a hrubou moukou... více o Jednoduchý mandlový koláč
Kološvárské zelí je recept pro slavnostní příležitosti. Připravíme si perkelt, vejce uvaříme natvrdo, klobásu nakrájíme na tenké plátky. Kotlety... více o Kološvárské zelí II.
Maso osmahneme,přidáme mletou papriku, česnek utřený se solí a maso. Společně chvíli opékáme, potom mírně podlijeme teplou vodou vždy, když se tuk... více o Dolnozemský maďarský guláš
Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny... více o Středozemní kuře
Očištěná vypraná husí játra nakrájíme na malé kousky a na jemně nasekané, na másle usmažené cibulce dusíme za stálého míchání asi 10 minut. Pak je... více o Rizoto s husími játry
Nastříhejte si 6 plátků fólie (staniolu), z nichž každý by měl měřit 25 x 25 cm. Potřete každý plátek olejem a položte stranou. Ostrým nožem nařízněte... více o Kuřecí balíčky po italsku
Žampiony očistíme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme... více o Plněné žampiony IV.
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V... více o jehněčí po římsku
Dejte do velké pánve na smažení slaninu společně s cibulí, česnekem a celerem. Smažte za častého míchání 4-5 minut, až cibule změkne a slanina začne... více o čočková polévka s těstovinami
Rozložte porce kuřete v jedné vrstvě ve větší zapékací míse a potřete je lehce olivovým olejem. 15 minut je nechte v předehřátém grilu a občas je... více o Grilované italské kuře
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme na tenké nudličky nakrájené kuřecí maso, kečup, grilovací koření, pepř, sůl a zprudka osmahneme... více o Calzone s kuřecím masem