Slepice v pikantní úpravě

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks slepice
    • škrobová moučka Trocha
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks paprika
    • 1
      ks feferonka
    • 4
      lžíce kečup - ostrý
    • paprika - sladká
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slepici očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka (z vývaru lze připravit výbornou polévku) Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a poprášíme škrobovou moučkou. Na pánvi rozehřejeme olej, vmícháme maso, na kolečka pokrájený pórek, nudličky papriky a na mírném ohni společně opékáme. Vmícháme posekanou feferonku, okořeníme a přidáme kečup.
2
Podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme. Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovými hranolky a obložíme zeleninou.

Komentáře k receptu

  • Martina Bačová
    Martina Bačová |

    27. 10. 2007 13:24

    Dnes byla k obedu, tedy byl(byl to kohout), moc jsme si pochutnali, chvalim.

  • Blanka Kahánková
    Blanka Kahánková |

    26. 8. 2006 22:43

    Máme dost slepic a na paprice je už nikdo nechtěl. Od té doby co jsem vyzkoušela tento recept se zase u nás slepice jí. A chutná!!

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    15. 2. 2006 07:19

    Včera byla k večeři.Výtečný a laciný recept.Slepice je často opomíjená,variabilní a přitom levná surovina .Z 1 slepice byly 2 senza polévky (kaldoun a vývar s nudlemi) ,pak tento skvělý recept(prsa) a z druhé půlky(stehna) slepice na paprice.Takže 2 obědy uvařené přijednom !