Slepice ála španělské ptáčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • slepice Prsíčka a stehna
    • hořčice plnotučná
    • hladká mouka Trocha
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      ks vařená vejce 1-2 natvrdo
  • Náplň
    • anglická slanina Nebo uzený česnekový bok
    • 2
      ks párky
    • nakládané okurky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prsíčka a vykostěná stehýnka naklepeme, opepříme a osolíme. Potřeme hořčicí a poklademe špalíčkem slaniny, kouskem párku i okurky a stočíme. Upevníme nití, závitky obalíme v mouce a na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme (nejlépe v tlakovém hrnci).
2
Měkké závitky vyjmeme. Omáčku dle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a povaříme. Přecedíme, vožíme závitky zbavené nití a prohřejeme. Nakonec do omáčky přidáme na kostičky pokrájené vejce uvařené natvrdo. Podáváme s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu

  • Romča
    Romča |

    11. 2. 2011 16:27

    Udělala jsem z krůtích prsíček a nemá to chybu, pěkně s rýží a jak si pomlaskáváme.Doporučuji. :-)) ;-)

  • Daniela O.
    Daniela O. |

    10. 2. 2007 19:33

    Vynikajici***** Vcera jsme meli k veceri,ale jenom z vykostenych kurecich stehynek. Manzel si presto dost pomlaskaval. Dokazeme ocenit kazdy dobry recept. Diky!