Alpské brambory

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 1
      lžička kmín
    • 60
      g slunečnicový olej
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička majoránka
    • sůl
    • 3
      ks cibule 150 g
    • 150
      g ementál
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce pažitka posekaná
    • cibulová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita. Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
2
Pánev s bramborami stáhneme z ohně a přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku. Vše promícháme a hned podáváme. Můžeme doplnit acidofilním mlékem nebo salátem z čerstvé zeleniny.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lucia
    lucia |

    28. 1. 2014 15:32

    skúste aj rozličné varianty zemiačikov od mccain, taktiež ich môžete pripraviť na rozličné spôsoby

  • krystýna
    krystýna |

    16. 3. 2013 10:11

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 Nechceš..? jsou kráásné. dám slevu.a doprava zdarma odemne.. :*** :-P :-) 8-) <3

  • sara
    sara |

    16. 3. 2013 10:11

    výborné doporučuji :-[ :-P

  • kacikac
    kacikac |

    14. 9. 2011 13:19

    Výborné :-)

  • taknic
    taknic |

    2. 7. 2011 18:13

    Výborný recept, měla jsem v chladničce jen zbytek uzeného oštěpku, takže jsem tam nastrouhala ten a bylo to skvělé. S hlávkovým salátem to nemělo chybu. Určitě dávám jedna.

  • ledo ledo
    ledo ledo |

    28. 5. 2009 12:12

    Právě jsem si pochutnala. Je to jednoduché, rychlé a všechny chutě spolu ladí. Brambory jsem loupala horké, nemusí se pak tak dlouho opékat.

  • Marie Duchoňová
    Marie Duchoňová |

    11. 4. 2009 22:27

    Výborný a jednoduchý recept. Udělala jsem zvlášť cibulku a zvlášť brambory a smíchala je těsně před dokončením. Místo ementálu jsem použila nastrouhané tvarůžky a bylo to prostě super!

  • Marie Duchoňová
    Marie Duchoňová |

    11. 4. 2009 22:27

    Výborný a jednoduchý recept. Udělala jsem zvlášť cibulku a zvlášť brambory a smíchala je těsně před dokončením. Místo ementálu jsem použila nastrouhané tvarůžky a bylo to prostě super!

  • Marie Duchoňová
    Marie Duchoňová |

    11. 4. 2009 22:21

    Výborný a jednoduchý recept. Udělala jsem zvlášť cibulku a zvlášť brambory a smíchala je těsně před dokončením. Místo ementálu jsem použila nastrouhané tvarůžky a bylo to prostě super!

  • voj pap
    voj pap |

    23. 3. 2008 15:20

    Právě se na to chystám, cibulku dám předem, už to za chvíli bude

  • Eliška
    Eliška |

    29. 5. 2007 13:36

    vynikající mnam mnam

  • Bára a Lucie
    Bára a Lucie |

    18. 2. 2007 14:25

    Bylo to dobré! Děkujeme...

  • Lukáš
    Lukáš |

    7. 11. 2006 07:43

    Ukuchtím to dneska přitelkyni na večeři..dík za tip:-))..

  • Lelu
    Lelu |

    22. 8. 2006 12:54

    Moc dobry. Ale v obracenem poradi, prvne osmahnout brambory a az pak pridat cibuli, mi prijde mnohem lepsi.

  • Katmara
    Katmara |

    27. 4. 2006 10:48

    Hned nto běžím vyzkuošet, musí to být ohromná dobrota.