Kuřecí prsíčka nasolíme a pak naklepeme, z jedné strany okořeníme dle chuti a posypeme bylinkami. Na plotně rozpálíme olej na plechu. Když je... více o Zapékaná kuřecí prsíčka s nivovou omáčkou
Na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli (jemně růžová), poté vložíme hovězí konzervu, maso rozmícháme, trošinku podlijeme vodou, vhodíme masox, pepř,... více o Tatínkovo rizoto
Dno zapékací misky pokapeme tenkou vrstvou olivového oleje, kuřecí maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do... více o Kuřecí prsíčka po Katalánsku
Den předem si namočníme fazole. Maso si umeleme, opečeme na části tuku, podlijeme vývarem a podusíme. Přidáme kmín, nasekané chilli papričky, sůl,... více o Chilli con carne III.
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a rozmačkáme na větší kousky vidličkou. Česnek oloupeme a prolisuje. Nivu a eidam nastrouháme, smícháme se... více o Plesnivé brambory
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, smícháme s ananasem a oříšky (tak nějak přiměřeně). Osolíme, opepříme a opaprikujeme. Zalijeme trochou šťavy z... více o Kuřecí čína s ananasem
Na oleji v hluboké pánvi orestujeme na hrubo nakrájenou cibulku i s natí, přidáme koření tzatziky, sůl, pepř a jogurt. Po chvíli přidáme vejce.... více o Těstoviny s jarní cibulkou
Brambory omyjeme, nakrájíme na kostičky a poklademe na plech, osolíme. Na to dáme vrstu zelí (bez umytí, aby v něm zůstala ta voda), nakrájenou... více o Kuře na zelíčku
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Brokolici (stačí tak půlku) dáme povařit do slané vody, dokud nezměkne. Když je... více o Těstoviny s brokolicovým pestem
Z másla, mouky a cukru vypracujeme hladké těsto. Náplň: tvaroh, žloutky a cukr vymícháme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka přimícháme do... více o Rebarborovo-tvarohové pité
Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky,... více o Čertovská omáčka
Z vejce, moučky cukru, vanilky cukru, změklého tuku, mouky s práškem do pečiva, z vlažného mléka vypracujeme těsto, které dáme na 25 minut do lednice.... více o Lehký ovocný koláč
Kuře osolíme, vetřeme koření. Lahvičku od kečupu naplníme vodou do poloviny, přidáme 2 lžičky vegety, 2 lžíce sójové omáčky. Na takto naplněnou láhev ... více o Kuře na láhvi
Maso naklepeme, opepříme, osolíme, pokapeme olejem, citrónovou šťávou, přidáme nasekanou petržel. Takto upravené maso aspoň 2 hodiny marinujeme. Potom... více o Toskánské kuřecí řízky
Vše smícháme dohromady. Tvoříme oválné šišky, které můžeme, ale nemusíme obalit v trojobalu. Pečeme dozlatova. Podáváme se salátem a bramborovou kaší.... více o Pikantní čufty
Tuk, cukr, vejce utřeme a přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem. Zpracujeme těsto, které dáme do ledničky na 30 min. odležet. Poté těsto... více o Pudinkový dortíček
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva a kokosem. Těsto vylejeme... více o Kokosová roláda jednoduše
Ořechy buď umeleme nahrubo nebo rozdrtíme paličkou, pak smícháme všechny ingredience dohromady i s ořechy a dáme péct nejlépe na pečící papír. Peče se... více o Vynikající karobová buchta
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron, promícháme a necháme 24 hodin stát.... více o Med ze sedmikrásek
Omytou zeleninu na drobno nakrájíme, dáme do vývaru, osolíme a vaříme do měkka asi 15-20 minut. Ponorným mixerem částečně promixujeme (není nutné) a... více o Bramboračka ze strouhaných brambor
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme mrkve nastrouhanou nahrubo nebo na tenká kolečka, podlejeme trochou vody a... více o Barevná směsice
Do 3 litrové sklenice nasypeme vrstvu cukru, přidáváme rybíz a prosypáváme jej cukrem, až rybíz spotřebujeme. Zbylý cukr nasypeme ve vrstvě opět... více o Šťáva z černého rybízu II.
Těsto: prosátou mouku, kvásek, sůl a vejce vypracujeme na vláčné tužší těsto a necháme vykynout. Polovinu škvarek pomeleme, druhou polovinu nadrobno... více o Škvarkové pagáčiky
Dalamánku odkrojíme vršek a vydlabeme. Na trošce oleje orestujeme papriky a vychladlé smícháme se smetanou a sýrem, pepřem, solí, vegetou a pažitkou.... více o Plněný dalamánek
Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mleté maso, přidáme koření a dusíme ve vlastní šťávě. Po dodušení necháme vychladnout. Ze všech ingrediencí... více o Ravioli s náplní
Mouku smícháme se sušeným droždím. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé dva nasekáme nadrobno. Do pečicí nádoby vsypeme mouku, přidáme cukr,... více o Česnekový chléb
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Na tuku orestujeme cibuli, přidáme maso z konzervy, nebo mleté maso. Podusíme do měkka a přidáme zeleninu.... více o Těstoviny s kečupovou omáčkou
Ze stehen odstraníme kůži, a uvařime je doměkka v asi 1,5-1,8 l vody, do které dáme asi 2 lžičky vegety. Po uvaření maso vykostíme a nakrájíme na... více o Polévka z červené řepy a kuřecího masa
Filé nasolíme, opepříme a na oleji na pánvi opečeme. Poté vyjmeme a udržujeme v nádobě teplé. Na použitý olej vložíme nakrájenou jarní cibulku (celou... více o Řecké filé
Brambory nakrájíme, 15 min. vaříme a slijeme, rozmačkáme na kaši, vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, muškátovým oříškem a skořicí. Trochu... více o Bramborové bochánky
Opláchnuté květy svaříme s oloupaným nakrájeným citronem v 1 litru vody 20 minut. Necháme louhovat 24 hodin, pak vymačkáme přes utěrku a do vzniklého ... více o Med z bezinkových květů
Kuře očistíme, potřeme solí smíchanou s paprikou a prolisovaným česnekem, pokmínujeme a vložíme na talíř (nejlépe ten starý babiččin). Poklademe... více o Kuře na talíři III.
Brambory oloupeme a vaříme 15 min., slijeme a rozmačkáme. Přidáme sůl, bazalku, česnek, vývar a prosátou mouku s droždím. Vypracujeme hladké těsto.... více o Bramborová pletýnka se sýrem
Nastrouhaná jablka rozložíme do vymazané zapékací mísy střídavě s kolečky banánů a rozdrcenými piškoty. Každou vrstvu posypeme cukrem, zakapeme... více o Jablečný nákyp s banány
Utřít tuk s cukrem a rumem, zašlehat vejce, přidat mouku s práškem do pečiva a skořicí, popřípadě zředit mlékem (prostě vyrobit konzistenci těsta na... více o Višňová bábovka
Kýtu nakrájíme na kostky a osmažíme na rozpáleném oleji společně s cibulí. Přidáme dušené houby, nebo předem namočené sušené (přidáme i s vodou, ve... více o Vepřové kostky kari-houbové
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a obalíme ve skořici. Na vymazaný plech poklademe řízky, posypeme česnekovými a cibulovými plátky a celé pokryjeme... více o Jordánské kuře
Z vajec, mléka a hladké mouky uděláme palačinkové těsto, které okořeníme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme do těsta v takovém poměru,... více o Žampionové palačinky
Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě zašleháváme žloutky a po troškách cukr, pak vmísíme mleté mandle (oříšky) a nakonec opatrně polohrubou mouku.... více o Mandlový (oříškový) dort
Výhodou tohoto perníku je, že se nemusí nic vážit. V míse rozklepneme 2 vejce a utřeme s cukrem a olejem. Přisypeme hladkou mouku, prášek do pečiva a... více o Perník pro začátečníky
Prsíčka nasolíme, okořeníme podle chuti a vložíme do kastrolu nebo pekáčku (nemusí být moc hluboký). Na ně nakrájíme žampiony (mohou být i... více o Kuřecí prsíčka ala Adam Svoboda
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme. Na pánvi podusíme nebo osmažíme plátky cukety, plátky žampionů, zeleninu, přidáme brambory,... více o Bramborová omeleta II.
Maso nakrájíme na stejně velké kostky, dáme do misky. Zalijeme olejem a přidáme cibuli na drobno, česnek, kari, grilovací koření a kečup. Vše... více o Kuřecí maso na kari
Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut... více o Šťáva z černého rybízu
Cely červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Potom ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na... více o Rybízová marmeláda
Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme... více o Nevařená rybízová šťáva
Zralá zdravá rajčata umyjeme, osušíme a umeleme na masovém mlýnku. Můžeme i rozmixovat. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Dobře promícháme a naplníme... více o Rajčatová pomazánka
Cibuli, celer, mrkev a šunku nakrájíme na větší kousky. Rozdrtíme si česnek. Plechovky fazolí slijeme a propláchneme. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme... více o Cassoulet II.
Všechnu zeleninu i maso si nakrájíme na větší kousky. Kuřecí maso si dáme do mělké nádoby, přelijeme chilli omáčkou a dobře promícháme. Přikryjeme... více o Kuřecí kebab
Brambory na kousky nakrájené uvaříme v horké vodě, dokud nezměknou. Slijeme a dáme stranou. Opláchneme a nasekáme pórek a papriku. Na pánvi... více o Pórková omeleta