Rebarborovo-tvarohové pité

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 220
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g tvaroh
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g rebarbora
    • 3
      lžička skořice mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z másla, mouky a cukru vypracujeme hladké těsto.
2
Náplň: tvaroh, žloutky a cukr vymícháme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka přimícháme do tvarohové směsi.
3
Rebarboru nakrájíme na silnější kousky (asi 0,5 cm).
4
Těsto si rozdělíme na dvě části. První část vyválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech (pozor, může se mírně lepit). Tvarohovou náplň jemně rozetřeme na celou plochu a na vrch klademe rebarboru.
5
Posypeme jemně mletou skořicí a vanilkovým cukrem - zakryjeme druhou polovinou těsta vyváleného na plochu plechu.
6
Vrch potřeme vyšlehaným žloutkem.
7
Pečeme při střední teplotě cca 30-45 minut. Vychladlý koláč zlehka posypeme práškovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ZdenkaDv
    ZdenkaDv |

    19. 9. 2012 12:36

    Tak pro velký úspěch jsem pekla znovu a jak na potvoru (čekali jsme návštěvu) se těsto nespojilo a na plech jsem musela strouhat. V mým případě jsem poprvé použila Heru, kterou jsem rozpustila a podruhé obyčejné máslo. Takže příště už jen s Herou... :-)

  • ZdenkaDv
    ZdenkaDv |

    25. 8. 2012 13:11

    Vynikající, těsto bylo lepivé, hladké a vypadalo že se bude trhat, ale rozválela jsem ho na silikonovým válu a úplně v pohodě jsem ho sundala a přenesla na plech.

  • uni.cat
    uni.cat |

    25. 5. 2011 22:05

    Pité výborné chuťově, dávám za 1 :-) Těsto se dost lepilo, nevím, jestli jsem někde neudělala chybu, ale horní těsto jsem musela nastrouhat...ale chuť - boží! Díky za recept

  • Marsí
    Marsí |

    9. 6. 2008 16:37

    Irenko, já to peču v dortové formě..:-))

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    9. 6. 2008 10:20

    O víkendu jsem vyzkoušela a během chvilky zmizel, akorát mi poraďte na jaký plech se to dává, já použila plech menších rozměrů (asi 30x25cm). Též se musím připojit k paní Marsí, zapoměla jsem řezy potřít žloutkem, a to jsem zjistila dodatečně až když byly řezy studené, ale na chutí to nic nezměnilo. Dávám též za 1.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    15. 1. 2007 13:36

    Vidíte, Jitko, to jsem ráda, že jste mi recept připomněla...pekla jsem v létě a zapomněla napsat hodnocení. Taktéž nám chutnal, těsto bylo křehoučké:-)) Opožděně dávám 1.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    15. 1. 2007 12:16

    Tak jsem se po půl roce vrátila k tomuto receptu, abych zpracovala rebarboru z mrazáku. Sice jsem si pamatovala, že byl dobrý a měl úspěch, ale že byl tak dobrý... Už velmi brzy se ozývaly dotazy: "A to už pité zbylo jenom tolik??" Takže ještě jednou díky za recept, je fakt skvělý. Příště použiju i s jiným ovocem.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    5. 6. 2006 13:06

    Zase jiný typ koláče s rebarborou, vyzkoušela jsem a opravdu výborný, mohu jen doporučit!

  • Marsí
    Marsí |

    29. 5. 2006 13:20

    p.Terko...moc dobréééé....:o))Bylo to výborné a křehoučké, přsto, že jsem z vlastní blbosti udělala hned dvě chyby ( furt mi někdo bzučel za zadkem)...bílek jsem zapomněla ušlehat a picla ho tam jen tak a rebarboru jsem zapomněla pocukrovat a posypat skořicí, tak jsem to napravila až bylo těsto v troubě ( dala jsem to na těsto). Ale přesto...vynikající. Dávám za 1!

  • Věra
    Věra |

    22. 5. 2006 09:43

    Tak jsem vytvořila, už není..všem chutnalo. Vynikající náplň z tvarohu s bílkem nádherně nadýchaná. Těsto je dobré vyválet přes igelit. folii na pečícím papíře, pak se nelepí a může dle libosti tvarovat. "pité je vláčné sice se po upečení trochu slehne. Chuťově vynikající ani není moc sladký, díky za recept, hned jsem šla na zahradu obrýt rebarboru, aby bylo na další koláče :-))

  • Věra
    Věra |

    19. 5. 2006 15:18

    To jsem zvědavá co vytvořím... rebarbora už se těší v lednici, tak v pondělí se pochlubím... :)) Terezko jste nezmar, ale díky za super recepty.

  • Airan
    Airan |

    19. 5. 2006 15:04

    Terezko, recept jako na zavolanou:-)) Dekuji moc.