• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Med z bezinkových květů
    Napište svůj komentář k receptu

    Med z bezinkových květů

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Med z bezinkových květů
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 25
        ks bezové květy
      • 1
        ks citron
      • 1
        l voda
      • 1
        kg cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Opláchnuté květy svaříme s oloupaným nakrájeným citronem v 1 litru vody 20 minut. Necháme louhovat 24 hodin, pak vymačkáme přes utěrku a do vzniklého "sirupu" nasypeme kilo cukru. Vaříme do zhoustnutí (toto množství tak asi hodinu). Požadovanou hustotu zjistíme kápnutím medu na chladný talířek. Čím déle vaříme, tím je hustší. Nalijeme do čistých skleniček, horké necháme chvíli stát víčkem dole. Skladujeme libovolně dlouho.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Voňavý sirup z bezinkových květů

    Voňavý sirup z bezinkových květů

    Med nebo sirup z květů divizny

    Med nebo sirup z květů divizny

    Med ze sedmikrásek

    Med ze sedmikrásek

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Roman
      Roman | 7. 6. 2011 20:35

      Náhodou se právě láduji medíkem z bez. květů a je to fantazie,dříve jsme dělali pampeliškový ale tento je desetkrát chutnější.Pampelišky nezlobte se ale bezinky vyhráli.Roman

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 18. 5. 2006 21:41

      Úplně stejný recept je i na pampeliškový med.Ten jsem ale nestihla,tak to zkusím aspoň s bez.květem....o))

    • Alča
      Alča | 18. 5. 2006 12:18

      Namočit do ledové vody, nechat odstát, oni vyplavou a stačí je jen posbírat.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 11:38

      Bezinkové květy jen otřepu, neoplachuju, protože tím bych se zbavila cenného pylu. Musíte si vybírat zdravé nenapadené keře. Já mívám v celém košíku květů 3-4 broučky:-))

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 18. 5. 2006 10:32

      Bezinkové květy jsou plné brouků. Myslím, že opláchnutí nestačí. Může mi někdo poradit, jak se jich zbavit ? Jinak bych ráda vyzkoušela.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nápoje Ledový čaj
    Nápoje Studené Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Citron Cukr Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pikantní vepřová játra

    Pikantní vepřová játra

    Rebarborová buchta

    Rebarborová buchta

    Bůčková roláda v alobalu

    Bůčková roláda v alobalu

    Kuřecí prsa na pórku

    Kuřecí prsa na pórku

    Cheesecake s limetkami

    Cheesecake s limetkami

    Plněné vepřové plátky

    Plněné vepřové plátky

    Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

    Plněná kuřecí prsa s broskví a…

    Švestkové buchty s drobenkou

    Švestkové buchty s drobenkou

    Maková bábovka hrníčková a rychlá

    Maková bábovka hrníčková a rychlá

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    26
    Kulajda
    Kulajda
    25
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    25
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz 9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    • Recepty.cz
    • Med z bezinkových květů
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí