Višňová bábovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks hera
    • 250
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 4
      ks vejce
    • 375
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 0,5
      lžička skořice
    • mléko
    • 1
      sklenice višně já je vypeckovávám

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřít tuk s cukrem a rumem, zašlehat vejce, přidat mouku s práškem do pečiva a skořicí, popřípadě zředit mlékem (prostě vyrobit konzistenci těsta na bábovku), polovinu těsta do vymazané a strouhankou vysypané formy, poklást višněmi a přikrýt zbytkem těsta. Péci zvolna (cca 175 °C) 60-70 minut.
2
Po upečení nechat asi 15 min. ve formě a pak vyklopit. Nakonec polít čokoládovou polevou.
3
Višně lze nahradit jiným ovocem (maliny, třešně, ananas apod). Bábovka je vláčná, prostě taková nedusivka.

Komentáře k receptu

  • Adél Černá
    Adél Černá |

    17. 5. 2006 16:05

    to vypadá dobře...:)