Ve velkém hrnci na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, opečeme a když pustí šťávu, podlejeme a přidáme zelí, povaříme, přidáme brambory... více o Loužnická kyselica
Z mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a přidáme kvásek. Hodně vypracujeme a dáme kynout. Potom vytvarujeme malé... více o Koblihy z majolky
Hermelín rozkrájíme na 3 kolečka. Každý plátek dáme mezi dva plátky šunky. Toto zabalíme důkladně do bramborového těsta. Vzniklé placky obalíme ve... více o Schovaný hermelín
Papriky překrojíme na půl a vydlabeme dáme stranou. Na pánvi vyškvaříme špek přidáme na proužky pokrájenou cibuli, mrkev, hrášek dle chuti a... více o Fazolové papriky
Podle návodu připravíme nudle. V páře uvaříme brokolici, kterou nakrájíme najemno. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a 0,5-1 paličku... více o Zapečené čínské nudle s brokolicí
Do kastrolku dáme máslo a cukr - rozpustíme a stáhneme z ohně, přidáme vejce, mléko, colu a mouku smíchanou z kypřícím práškem a kakaem. Vlijeme na... více o Cocacolák
Na oleji osmahneme karí - pár vteřin - a přidáme na kostky nakrájené maso, chvilku smažíme, než se maso zatáhne, mírně posolíme, přidáme kurkumu,... více o Vepřové na karí
Do rozmražené sekané nakrájíme na jemno cibuli, osolíme, dáme lžíci hořčice, koření, rýži - tu podle chuti, někdo rád více, někdo přiměřeně. Z... více o Moje papriky
Studené vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, maličko osolíme, opepříme, potřeme obyčejnou plnotučnou hořičicí (můžeme samozřejmě použít i nějakou... více o Smažené vařené hovězí
Mleté maso smícháme dohromady, dobře vymícháme se strouhankou, mletou paprikou, pepřem, vejcem, jemně krájenou cibulí a petrželovou natí. Z těsta... více o Luhačovický špaček
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Plátky poklademe anglickou slaninou, zabalíme do závitku, sepneme párátkem a obalíme v trojobalu.... více o Závitky se smetanou
Žloutky utřeme s cukrem a tvarohem, přidáme škrobovou moučku, mléko a dobře promícháme. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků, směs nalijeme do pekáčku,... více o Tvarohový koláč s banány
Knedlík nakrájíme na plátky, asi 0,5 cm silné, na jedné straně je potřeme sýrem, který jsme rozmíchali s hořčicí. Mezi potřené strany vložíme plátek... více o Knedlíkové opečenky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem (nešetříme). Zpěníme cibulku, na ní orestujeme maso, přidáme kečup, oregano, podlijeme... více o Hovězí na červeném víně II.
Tvarohy, vejce, sůl, krupičku pomocí mixéru smícháme. Rukama nebo pomocí 2 kávových lžiček tvoříme kuličky velké asi jako větší třešně, které hážeme... více o Nejrychlejší tvarohové kuličky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme cibulku a česnek nakrájený nadrobno, přidáme maso, orestujeme a dáme pod pokličkou péct do trouby,... více o Voňavá krkovička
Všechny suroviny dáme do mísy a zamícháme. Vlejeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme nasekanými ořechy a upečeme.... více o Jablkový koláč s čokoládou
Z vody a hladké mouky připravíme jíšku. Na tuku na smaženění do zlatova osmažíme na jemno nasekanou cibulku, přidáme na kolečka nakrájené párky,... více o Rychlá snadná omáčka "co dům dá"
Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu více, než je obrys tužkou. K... více o Dort
Vykostěné kuře osolíme a opepříme, obalíme v trojobalu a dáme na vymazaný plech. Zalijeme smetanou, ta nám do kuřete vsákne a maso získá krásnou... více o Zlaté kuře
V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse mouku se šrotem, vločkami,... více o Celozrnný pivní chléb
Namočíme houby vlažnou vodou v půlitru (plný půllitr vody), do kterého jsme je odměřili (nemusí být namačkané). Na sádle osmažíme cibulku, na kterou... více o Bramborový guláš s houbami
Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme... více o Špekované srdce na víně
Uvaříme těstoviny a scedíme. Mezitím nakrájené kuřecí dáme do větší mikrovlnkové nádoby, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a pár lžic vody.... více o Těstoviny s kuřecí omáčkou v mikrovlnce
Smícháme maso, utřený česnek, zeleninu, kečup, sůl a pepř v mikrovlnkové nádobě a vlníme 6 minut. Promícháme a vlníme dalších asi 6 minut. Vmícháme... více o Shepherds pie v mikrovlnce
Zeleninu pokrájíme, smícháme s ostatními přísadami, kromě vína, v mikrovlnkové nádobě. Vlníme 6 min., promícháme a vlníme dalších asi 5 minut. Přidáme... více o Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce
Rybu rozložíme do mikrovlnkové nádoby. Přísady na marinádu smícháme a nalijeme na rybu. Dáme do chladu nejméně na 1 hodinu. Vlníme asi 5 min.,... více o Honey soy ryba v mikrovlnce
Do mléka namočím vločky a nechám stát asi 1/4 hodiny. Pak přisolím, přidám vejce, cukr a nakonec mouku do hustoty palačinkového těsta. Dělám v ručním... více o Palačinky z ovesných vloček
Bosáky: syrové i vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl. V ytváříme kuličky a ty necháme 20 minut vařit ve vroucí vodě. Houbová omáčka... více o Bosáky s houbovou omáčkou
Šlehačku ušleháme dotuha a vmícháme drceného lososa (množství podle chuti). Misku na salát nebo pohár vyložíme listy salátu a naplníme trochou... více o Lososový koktejl - předkrm
Kvásek: 1 lžička cukru + droždí + trocha mléka = necháme vzejít kvásek na teplém místě. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, vejce a kvásek,... více o Milovaná brioška
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme postrouhaná jablka... více o Přesnídávkový řez alá štrůdl
Na oleji zprudka orestujeme osolená a okmínovaná stehna, přidáme cibuli rozkrojenou na půl a celé stroužky česneku - trochu orestujeme i to a... více o Sladkokyselé kuře v karamelu
Syrečky nastrouháme, rozmícháme s Lipnem, pomazánkovým máslem, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, dle chuti přisolíme a vmícháme mletou papriku,... více o Šmytec
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhance a potom ve vajíčku. Na pánvi - nejlépe teflonové, rozehřejeme... více o Řízky naruby III.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Když je maso poloměkké,... více o Krůtí maso s mrkví a šlehačkou
Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou... více o Kuře s dvěma omáčkami
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Vmícháme na drobné kostky nakrájené krabí tyčinky, cibulky, sójovou omáčku, půl lžičky oleje,... více o Bramborové karbanátky II.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme. Přidáme vidličkou rozmačkané fazole, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a důkladně promícháme.... více o Bramborová pomazánka s fazolemi
Na oleji opražíme na kostky nakrájenou slaninu, přidáme prolisovaný česnek, na tenké nudličky nakrájený pórek a na kostky nakrájené brambory. Opékáme... více o Pórková polévka se slaninou
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Nakrájenou cibuli opražíme na trošce oleje, přidáme zelí a na proužky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a... více o Brambory s kysaným zelím
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5-10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít rozpadávat. Brambory slijeme a... více o Bramborové smaženky s česnekovou omáčkou
Brambory oloupeme (ranné brambory jen dobře umyjeme) a nakrájíme na plátky asi 7-10 mm silné. Povaříme je 10 minut v osolené vodě a scedíme. V hlubší... více o Kandované brambory jako příloha
Brambory oloupeme, uvaříme a rozmačkáme s lžící másla. Přidáme nadrobno nakrájené maso a šunku, natě, 1 vejce, osolíme, opepříme a důkladně promícháme... více o Bramborovo-drůbeží karbanátky
Kotlety nařízneme na okrajích, aby se nekroutily, opepříme a opečeme na oleji. Dáme do tepla stranou. Žampióny opečeme na cibuli ve zbylém oleji,... více o Vepřové kotlety na žampiónech
Filé posypeme kořením na ryby a na panvi zprudka opečeme. Vložime do vymazaného pekačku. Filé zalejeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dáme do... více o Filé zapečené s nivou
Máslo rozpustíme na mírném ohni, přidat karamelky a míchat do rozpuštění. Přidáme burizony, zamícháme a vylijeme do formy vyložené mikrotenem.... více o Karamel
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do zhoustnutí.... více o Čatní z rajčat
Jablka nakrájet na plátky. Přidat koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvařit. Přidat cukr, ocet a rozinky. Povařit. Nandat do nahřátých sklenic.... více o Čatní z jablek
Nakrouhané zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nakrájené papriky a cibuli smícháme a zalijeme zálivkou. Zálivka: všechny suroviny smícháme (podle chuti... více o Salát z hlávkového zelí II.