Na másle necháme zpěnit cibuli do sklovata a poté pokrájený přidáme česnek a žampiony. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a... více o Anglická červená polévka
Na teflonovou pánev dám rozehřát cca 2 polévkové lžíce oleje, plátky krůtích prsíček posypu grilovacím kořením a dám prosmažit (ne moc zprudka) na 2... více o Krůtí medajlonky se sýrem
Ze surovin na piškot upečeme jej klasicky, jak jste zvyklé, olej vmícháme nakonec, upečeme na papíru na vyšším pekáči. Na vychladlý piškot pokademe... více o Osvěžující řezy
Vysočinu nakrájíme na kousíčky do misky. Přidáme strouhaný eidam a tavený šunkový sýr. Zamícháme, přidáme čtvrt smetany z kelímku. Promícháme, přidáme... více o Sýrová omáčka k těstovinám
Syrové brambory nakrájíme do pečící mísy. Z mletého masa vytvarujeme masové kuličky, které ochutíme dle vlastního vkusu česnekem, majoránkou, jemně... více o Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou
Na dno mísy nakrouháme zelí na tenké nudličky, přidáme suroviny na zálivku, promícháme a necháme odstát 10 minut, aby zelí zkřehlo. Mezitím nakrájíme... více o "Univerzální" salát pro dobré trávení
Cizrnu namočíme na 12 hodin a uvaříme. Scedíme. Uvaříme těstoviny al dente. Dobře necháme okapat. Smícháme cizrnu s těstovinami, přidáme na jemné... více o Cizrnový salát s pórkem
Suroviny do nádoby vkládáme v pořadí, jak je psáno, program sprint. Po upečení se klasicky chleba nechá vychladnout na mřížce. Dá se koupit chlebové... více o Rychlochleba
Kuřecí stehna osolíme. Lehce nadzvedneme kůži a osolíme i pod ní a také vetřeme trochu plnotučné hořčice. 1 jablko nakrájíme na tenké plátky a vložíme... více o Pečené kuře s tvarůžky a jablky
Vejce a máslo vyšleháme za postupného přidávání vanilkového a moučkového cukru. K této hmotě přidáme podmáslí, mouku, kakao, sodu a prášek do pečiva.... více o Americké muffiny
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Potom přidáme jogurt, ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nakonec lehce vmícháme... více o Šlehačkové řezy II.
Porce makrely osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem (na 1 makrelu cca 3 stroužky), opaprikujeme. Takto připravenou makrelu naplníme plátky... více o Pečená makrela se slaninou a cibulí
Sušené ovoce nakrájíme na drobné kostky a promícháme je s kůrou z citrónu a rumem. Vejce a cukr ušleháme do husté pěny, vmícháme mouku, ořechy a... více o Ovocné kostky
Uzené kuře a vepřovou plec uvaříme v tlakovém hrnci s kořenovou zeleninou. Po vychladnutí pokrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou... více o Velikonoční nádivka s uzeným kuřetem
Nejdříve dáme vařit vodu na těstoviny a připravíme je "al dente". Chilli papričku nakrájíme na malé kousky a dáme do rozpáleného oleje. Přidáme na... více o Argentinské nudle
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, strouhanou kůru, rozinky, kandované ovoce nebo ořechy, vejce a mléko. Těsto promícháme a vlejeme do... více o Hrníčkový beránek
Zeleninu pokrájíme na menší kousky a podusíme na másle doměkka. Necháme trochu vychladit. Přidáme salám, sýr, mléko, vajíčka a mouku. Osolíme,... více o Zeleninové opečenky
Příprava těsta: do mísy dáme hladkou mouku. Do hrníčku dáme 2 lžičky mouky, cukr, rozdrobené droždí a trochu mléka a uděláme kvásek. Než kvásek vykyne... více o Domácí plněné bagety
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah hrnku za stálého míchání a dle... více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Na jednu porci vyjdou 2 větší nebo 3 menší žampiony. Vykroutíme nožičky žampionů, na trošce oleje osmahneme cibuli, nakrájemnou na jemno. Přidáme... více o Žampiony plněné játry
Na másle osmahnu nadrobno nakrájený pórek, na kostičky pokrájenou mrkev a petržel, a několik kousků celeru (já ho v polévce jen vyvařím a pak vyndám -... více o Bramboračka s ovesnými vločkami
Těsto připravujeme na válu, ale můžeme použít i mísu (já osobně preferuji vál). Všechny přísady smícháme dohromady. (Prášek do pečiva promícháme s... více o Koláč s karamelovou krustou
Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu. Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné mléko, rozdrobím droždí, přidám 1... více o Hrníčkový mazanec
Kuře naporcuji (asi 10 kousků), osolím a dám do pekárny. Nasypu všechno ostatní koření, pokapu olejem. Peču asi 1 hodinu - dle velikosti masa. Masíčko... více o Kuře z pekárny
Na pánvi osmahneme mleté maso, nebo uzeninu lze i kombinovat. Osmahnuté osolím, opepřím, (vegeta) zaliji rajčetovou šťávou a prohřeji.Ve druhém hrnci... více o Lasagně pro lenochy
Smetanu v hrnku krátce povaříme a odstavíme z plotny. Rozdrobíme čokoládu a za stálého míchání ji ve smetaně rozpustíme. Hmotu necháme při pokojové... více o Italské velikonoční lanýže
Maso nakrájíme na plátky (klidně užší, ale delší, aby šly zabalit) naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Rozložíme na prkénko, v... více o Vepřové rolky
Máslo dáme povolit do mikrovlnné trouby, mezitím si nasekáme čokoládu na malé kousky. Potom smícháme máslo s medem a vejci, a postupně přimícháme... více o Zdravé sušenky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nakrájíme (i se slupkou) na silná kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu oleje a brambory na něm... více o Steak z tuňáka s jemným bramborovým salátem
Cibule rozsekáme (možno v roboru) na jemno a vložíme na olej na pánvi. Přidáme lžičku kari a osolíme. Smažíme do zlatova. Do misky nasypeme necelé... více o Kopřivové knedlíky
Listové těsto vyválíme do formy jako na pizzu, přičemž nadzvedneme okraje. Posypeme polovinou strouhaného sýra. Na půlkolečka nakrájený pórek,... více o Slaný koláč s pórkem
Pohanku zalijeme horkou vodou, slijeme ji, a opět zalijeme horkou vodou. Zakryjeme, zabalíme do peřin (deky) a necháme 30 minut zabalené. Na trošce... více o Zeleninová polévka s pohankou
Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky nakrájené brambory... více o Cizrnová polévka s řapíkatým celerem
Vejce a cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny, ale je třeba vydržet. Po prochladnutí na teplotu lidského těla... více o Vařený krém do cukroví a řezů
Z mouky, másla, cukru, žloudků a citrónu zpracujeme těsto, které rychle a dobře propracujeme a dáme do ledničky odpočinout na min. 2 hodiny (ale je... více o Linecká velikonoční vejce II.
Připravíme si formu na biskupský chlebíček. Vyložíme ho pečícím papírem, až nahoru. Nahoře ohneme přes okraj. Na dno a po stranách pokládáme vedle... více o Nejjednodušší kuřecí super roláda
Nakrájenou cibulku orestuju do zlatova, na ni dám na kostičky nakrájené maso, osolím, orestuju, přidám houby a klobásu na kolečka a dusím, až maso... více o Dobrota z jednoho hrnce
Do teplého mléka dáme máslo a po rozpuštění vsypeme cukr a droždí a necháme vykynout. Přidáme vejce a aroma, prošleháme, vsypeme mouku, osolíme,... více o Francouzské palačinky
Hummus navrstvíme na pizzový korpus, záleží jak je velký, množství hummusu upravit podle toho. Přidáme plátky rajčat, oliv a feferonky. (Opět si... více o Hummus pizza
Ledvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit,... více o Vepřové ledvinky dušené.
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a přimícháme čokoládu, rozehřátou... více o Velikonoční piškotová vajíčka
Kuřecí křidélka omyjeme a osušíme, do pekáče smícháme pomerančový džus a sojovou omáčku - poměr tak zhruba 60% džusu a 40% sojovky. Křidélka vložíme... více o Kuřecí křidélka - ideální na párty
V osolené vodě uvaříme doměkka překrojené fazolové lusky. Osolené rybí filé trošku opečeme na tuku. Hotové fazolky scedíme a rozprostřeme je na filé.... více o Filé s fazolkami
Uvaříme mašličky, slijeme, necháme okapat. V hrnci rozpustíme špenát a dochutíme drceným česnekem (cca 6 stroužků) a solí, můžeme zjemnit trochou... více o Zapečené mašličky se špenátem a mletým masem
Těsto: vejce (celá), cukr, kakao, olej a citronovou kůru vymícháme do husté pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme mrkev s jablkem... více o Mrkvový koláč s kakaem
Maso nakrájíme na kostky a smícháme dohromady se všemi mokrými ingrediencemi v misce. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji, když zlátne... více o Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná
Rozválené croisantové těsto hustě posypeme skořicovým cukrem. Srolujeme (jako koberec) a krájíme asi centimetr široké plátky - šnečky, které klademe... více o Superrychlí skořicoví šnečci
Listové těsto rozválíme na 3 tenké pláty. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10-15 minut (v horkovzdušné... více o Šlehačkové řezy s višněmi
Vymačkáme šťávu z pomeranče, smíchame s tvarohem a vymixujeme do hladka s cukrem a žloutky. Potom přidáme ušlehaný tuhý sníh a zapracujeme. Krém... více o Tvarohovo-pomerančový krém
Vymažeme pekáček máslem a na dno naskládáme pokrájenou cibuli. Prsa osolíme, opepříme a položíme na cibuli. Poté poklademe kolečky rajčat a zalijeme... více o Výborná kuřecí prsíčka