Mrkvový koláč s kakaem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 80
      g rostlinný olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 300
      g mrkev jemně nastrouhané
    • citronová kůra nastrouhaná
    • 1
      ks jablka oloupané a nastrouhané
  • Náplň
    • 2
      ks měkký tvaroh
    • 1
      ks pomazánkové máslo bez příchuti
    • moučkový cukr a med - dle chuti (stačí jenom med, kdo nemá rád, může použít jen cukr)
  • Na polevu
    • 250
      g čokoláda kvalitní
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: vejce (celá), cukr, kakao, olej a citronovou kůru vymícháme do husté pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme mrkev s jablkem. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Po vychladnutí rozřízneme a naplníme krémem: vymícháme tvarohy s máslem a osladíme. Na závěr přelijeme čokoládou.
2
Tento recept je z Albert magazínu - odzkoušený a dobrý. Jen na něj ještě dle originálu patří mrkvičky z marcipánu. Já jsem musela péct trošku déle, krém jsem sladila pouze medem a polevu jsem si dělala z kakaa, cukru, omegy a trošky vody.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.