Mozečková polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřový mozeček nebo telecí,skopový
    • 60
      g máslo
    • 60
      g hladká mouka
    • sůl
    • vepřový vývar :1a1/4 - 2 litry
    • 100
      ml smetana
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      hrst zelená nať
    • květák nebo brokolice-hrst růžiček(nemusí být)
    • krutony -na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z části másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou rozmícháme ve vývaru. Přidáme mozeček osmažený na druhé části másla, povaříme, zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně, ochutíme solí, petrželkou nebo pažitkou. V polévce můžeme povařit i růžičky květáku nebo brokolice. Podáváme s opečenými kostičkami housky na másle-krutony.
2
Před použitím se mozeček musí odblanit. Nejlépe tak, že ho ponoříme v sítu na okamžik do horké vody, pak prolijeme studenou a hned odblaníme.
3
Mozeček je lehce stravitelný, bohatý na fosfor. Můžeme ho obalovat i jako řízek.
4
*Babiččin recept :-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.