Modravské maso

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg houby
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule střední
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce máslo
    • 5
      lžíce strouhanka
    • vývar
    • drcený kmín
    • 4
      plátek hovězí maso vařené nebo kuřecí, krůtí či vepřové lehce opečené na pánvi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hlubší pánvi zesklovatíme kostičky slaniny, orestujeme nakrájenou cibuli či porek, přidáme nakrájené houby s kmínem, osolíme a dusíme, až směs zůstane jen ve výpeku. Přidáme máslo a strouhanku a osmahneme. Přiměřeně zalijeme vývarem, přidáme lisovaný česnek a vše 10 minut podusíme. Do zapékací misky dáme plátky vařeného hovězího (nebo lehce opečené plátky drůbeží či vepřové) zalijeme směsí a dáme na 20-30 minut zapéct. Podle potřeby případně podléváme, dle vlastní chuti dochutíme a podáváme s vařenými brambory či bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    5. 5. 2011 14:22

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    5. 5. 2011 14:10

    Prosím o úpravu množství.