Mexický rýžový salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Salát
    • 1
      šálek rýže basmati
    • natural rýže půl šálku
    • 1
      šálek mražená kukuřice
    • 1
      plechovka fazole červené
    • 1
      ks červená paprika
    • mražený hrášek půl šálku
    • zelené fazolky půl šálku
    • jarní cibulka dle chuti
  • Dressing
    • 2
      lžíce olej avokádový (volitelné)
    • 3
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      ks jalapeňo paprička
    • 3
      lžíce limetková šťáva
    • 2
      lžíce koriandr nasekaný
    • 1
      lžička feferonová omáčka (Sriracha)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvařte zvlášť dle návodu - Basmati stačí přibližně polovina času oproti natural a nechte vychladnout. (Já dávám vařit více rýže k jídlu a pak jí spotřebovávám i tímto způsobem). Rýže pak ale nesmí být slepená v hrudkách.
2
Kukuřici, hrášek a zelené fazolky krátce povařte a pak zchlaďte pod studenou vodou. Papriku nakrájejte na menší kostičky, jarní cibulku na drobno a fazole propláchněte pod proudem vody. Pak smíchejte s uvařenou rýží ve větší míse.

RADA: Jak vařit rýži

3
Jalapeňo papričku nakrájejte nadrobno. Smíchejte s ostatními ingrediencemi. Já mám ráda pálivé, ale jestli mu nehodlujete, tak vynechejte feferenkovou omáčku. Celkově ale dressingu dodá pěknou krémovou konzistenci. Pokud nemáte avokádový olej, nezoufejte, nahraďte ho olivovým (tzn. celkově 5 lžic oleje).
4
_Zkuste do salátu přidat nakrájené avokádo_

RADA: Jak poznat zralé avokádo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: