Mexický salát s avokádem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks slanina proužků
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      ks avokádo
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • hlávkový salát
    • sůl
    • pepř mletý
    • tabasco

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi opečeme proužky slaninu dokřupava. V misce smícháme olej, ocet, pepř, sůl a tabasco a směs nalijeme na kostky avokáda. Přimícháme slaninu, drobně nakrájenou cibuli a rajčata, přikryjeme pokličkou a necháme 2 hodiny vychladit v ledničce. Podáváme na listech hlávkového salátu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 8. 2014 19:25

    Vynikající. Avokádo se slaninou a hlávkovým salátem je super. Jen ten salát jsem pak pro praktičnost natrhala zamíchala přímo do jídla. Slaniny jsem nechala větší kusy, máme to tak raději.

  • Radka
    Radka |

    16. 3. 2005 11:23

    Výborné! Místo klasické slaniny (opekla jsem jí také na pánvičce) jsem použila anglickou slaninu a musím říct, že to bylo skvělé. Přítel snědl salát skoro na posezení.