Maso pěti vůní

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg maso hovězí kližka nebo vepřový jazyk,játra
    • 1
      lžíce olej
    • 3
      lžíce cukr
    • sůl
    • skořice - mletá špetka
    • hřebíček mletý
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • zázvor - mletý
    • badyán POZOR jen trošku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme lžíci oleje, ohřejeme a přidáme cukr, aby zkaramelizoval. Když ztmavne sejmeme hrnec rychle z ohně. Přidáme omyté maso a vlijeme horkou vodu, aby maso bylo ponořeno, přidáme koření 5 ti vůní a osolíme, uvedeme do varu a pak pod pokličkou vaříme na co nejmenším ohni 1 - 1 1/2hodiny.
2
Maso vyjmeme a necháme vychladnout, potřeme olejem, aby nevyschlo. Uložíme v misce nebo v sáčku do chladničky. Před podáváním maso nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na talíři, ozdobíme zeleninou, můžeme přidat nakrájená vejce. Podáváme jako chutný, studený předkrm. Maso můžeme přelít zálivkou z lisovaného česneku, sojové omáčky a octu v poměru podle chuti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.