Lívance s borůvkami a medovou slaninou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      g droždí
    • 40
      g cukr krupice
    • 700
      ml mléko
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 120
      g borůvky
    • med k podávání
    • moučkový cukr k podávání
  • Slanina
    • 300
      g slanina kvalitní snídaňová
    • 3
      lžíce med
    • 0,8
      lžička zázvor nastrouhaný
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      špetka kardamom

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V malé misce rozetřete na hladkou kaši droždí se lžičkou cukru. Zalijte trochou teplého mléka a nechte vzejít kvásek. Ve velké míse prošlehejte ostatní mléko s moukou, vejci a špetkou soli. Do řídkého těsta vmíchejte vzešlý kvásek a nechte asi 1 hodinu na teplém místě vykynout. Lívance pečte na rozpáleném lívanečníku nebo nepřilnavé pánvi po obou stranách dozlatova.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Troubu předehřejete na teplotu 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte plátky slaniny. V misce promíchejte med se zázvorem a kořením. Každý plátek slaniny potřete medovou směsí. Pečte 10 minut. Poté slaninu obraťte, opět potřete a dopečte 8 minut. Po vyndání z trouby nechte slaninu pár minut odpočinout.

RADA: Vyzkoušejte nekynuté lívance bez vajec!

3
Lívance podávejte posypané rozlámanou slaninou a borůvkami. Přidejte med i moučkový cukr, aby si každý mohl ráno osladit podle libosti.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.