Lečo s Jalapeňos

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 0,5
      ks cibule středně velká - může být červená či žlutá
    • 2
      ks paprika spíše vetší - může být červená, zelená, žlutá či slovenská
    • 2
      ks klobása výběr dle chuti
    • 1
      ks vejce použijeme jen bílek
    • 3
      ks jalapeňo paprička mexické zelené či červené,kulaté (krájené) papričky
    • 0,5
      dl pivo světlé
    • 1
      špetka sůl dle chuti
    • 1
      špetka pepř mletý dle chuti
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 2
      dl voda na podlévání při dušení paprik

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
2
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky a na drobné kousky pokrájené Jalapeňo papričky, restujeme dalších 5 minut. ( 3 až 4 papričky Jalapeňos zaručí dost pálivé lečo )
3
Po 5 minutách přidáme vodu, rajský protlak a necháme pod pokličkou při střední teplotě podusit dalších 10 minut, aby zelenina změkla.
4
Poté přidáme klobásu a zalijeme trochou piva a opět necháme 5 minut podusit.
5
Na závěr přidáme oddělený bílek, osolíme, opepříme a 1 až 2 minuty povaříme.
6
Podáváme s chlebem.
7
Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: