Kuřecí vývar pro Láďu

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: neto

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře si rozeberu na kuřecí prsa a stehna, ty použiji na jiný pokrm. Zbylý kuřecí skelet s křídly rozkrájím na malé kousky, přebytečnou a nehezkou kůži odstraním. Polévka nebude tak mastná. Hrnec naplním vodou do poloviny, vodu trochu osolím a začnu vodu ohřívat.
2
Pokrájím zeleninu (začínám od nejtvrdší) a postupně ji vkládám do hrnce. Cibuli krájím na čtvrtky a na závěr přidám kuřecí skelet rozkrájený na kousky a zeleninový bujón. Pokud je zapotřebí, doliji do hrnce vodu, pokud ji mám moc, nechám vodu vyvařit bez pokličky. Vývar vařím minimálně hodinu, někdy i déle. Na závěr dochutím polévkovým kořením či dosolím, je li třeba. Komu vadí v polévce kosti, tzv. obíračka, před servírováním vylovte a oberte uvařené zbytky masa zpět do vývaru.
3
**Tip:** Kuře lze nahradit hovězími žebry
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 9. 2011 22:15

    ...obíračka :-P , na to slyší náš děda ;-) :-D ... , ve vývarech máme rádi kapustu, buď listovou nebo růžičkovou...

Další doporučené recepty: