Kuřecí játra na víně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí játra
    • 2
      ks cibule
    • 3
      dl červené víno
    • slunečnicový olej
    • kmín
    • červená paprika
    • sůl
    • mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji nechám zesklovatět 1 a půl cibule, potom přidám na větší kousky nakrájená kuřecí játra, lehce zasypu mletou paprikou a kmínem a orestuji. Po vydušení na tuk přiliji červené víno (raději míň, přidat se dá vždy), ochutím pepřem a solí a nechám dusit do poloměkka. Potom dodám zbývající část cibule a ještě chvíli dusím. Nakonec zahustím záklechtkou z mouky (pokud se víno ideálně vydusí, není třeba).
2
Jako příloha je možno téměř vše - chleba, rýže, brambory, knedlík.

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    9. 12. 2007 11:12

    Super,strasne nám to chutná,ale jelikoz mame male deti tak jim vzdy delam neco jineho

  • Franta Budinsky
    Franta Budinsky |

    3. 2. 2007 10:30

    trosku jsem to vylepsil o papriku,ale jinak vyborny

  • Anonym
    Anonym |

    7. 4. 2006 15:13

    Je to výborný!Vyzkoušela jsem a nemůžu si to vynachválit