Kuře na víně II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: IvčaPě

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      plechovka nákládané žampiony větší
    • 1
      ks cibule velká
    • 8
      stroužek česnek 6-8
    • 1
      ks rajský protlak větší
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 0,3
      l bílé víno
    • hladká mouka
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozporcujeme a obalíme v hladké mouce. Na oleji a másle osmažíme cibulku a česnek nakrájené na kolečka do zlatova, přidáme obalené kuře a také osmažíme dozlatova. Když máme patřičně osmaženo, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou, event. můžeme podlít i trochou vody. Až je kuře poloměkké, přidáme sterilované žampióny (slité, bez nálevu), osolíme dle chuti a dodusíme do měkka.
2
Moje rodina nerada obírá kosti, takže já místo kuřete dělám jen z prsou (asi 6 kusů) a nechávám rozležet do druhého dne, čerstvá připomíná rajskou a to není ono.
3
Podáváme s bramborem, hranolky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.