Kuře na víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 60
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,3
      l bílé víno
    • 1
      špetka muškátový oříšek strouhaný
    • snítka tymiánu
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné a omyté kuře osolíme, potřeme máslem a podlijeme trochou vody. Přidáme překrojenou cibuli a v předehřáté troubě upečeme dočervena, za občasného polévání vypečenou šťávou. Upečené kuře vyjmeme na nahřátý talíř. Do šťávy přidáme mouku, zasmahneme ji, zalijeme vínem a vaříme 10 minut, až je omáčka hladká. Okořeníme muškátovým oříškem, tymiánem a majoránkou. Kuře naporcujeme, vložíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s těstovinami a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.