Kuře kachna

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks kuře
    • 0,5
      kg kysané zelí
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 2
      dl pivo - černé
    • 2
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře osolíme, naplníme propláchnutým zelím, vložíme do pekáče, ve kterém je hrubě pokrájená cibule a česnek. Posypeme kmínem, podlijeme pivem a pečeme doměkka. Během pečení podléváme vypečenou šťávou a pivem. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petule B.
    Petule B. |

    15. 6. 2008 20:06

    Výborný recept. Zelí jsem ale dala do pekáče pod kuřecí čvrtky, šoupla do něj pár plátků jablka a bylo vynikající, jedno z nejlepších co jsem jedla! Podlévala jsem černým Kozlem a kuřecí čvrtky prošpikovala několika klínky slaniny. Chutnalo celé rodině.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 4. 2008 17:21

    Když tam dáte světlé pivo, není to ono. právě to černé dá tomu kuřeti chuť kachny...fakt!

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    1. 4. 2008 13:20

    Taky to dělám se světlým pivem, zelí dám dovnitř i do pekáče a pak je obě promíchám.Je to výborné

  • Lucia Drotárová
    Lucia Drotárová |

    29. 3. 2008 22:13

    Moc dobrý, pekla jsem v uzavřeném pekáči krom posledních 10 minut. Zelí jsem dala dovnitř i pod kuře, pod kuřetem bylo značně lepší :-) Kolem, na i do kuřete jsem poházela kousky slaniny...Příště dám zelí jen kolem a pod kuře, a cibuli dovnitř kuřete.

  • Věra Jirkůvová
    Věra Jirkůvová |

    27. 8. 2007 13:07

    No komentáře jsou různé. Po velmi dlouhém váhání jsem to uvařila, bylo to chutné, ale s kachnou to nemá nic společného. Myslím, že když je chuť na kachnu, udělej kachnu a když na kuře udělej kuře ala kuře.

  • Eva P.
    Eva P. |

    23. 2. 2007 17:37

    Moc dobré, rychle a chutne, obzvaste pro milovniky kysaného zeli.Nemela jsem cerné pivo, dala svetlé a taky to bylo fajn.

  • Jaroslav Behenský
    Jaroslav Behenský |

    14. 1. 2007 16:30

    Dávám 3. Ani nejlepší, ani nejhorší.

  • Lenka Michalová
    Lenka Michalová |

    26. 11. 2006 22:22

    Dnes jsem ho udělala , moc nám to chutnalo

  • Zdeňka Nováková
    Zdeňka Nováková |

    20. 11. 2006 11:42

    ještě chutnější je pokud do kuřete vložíme vydlabanou patku chleba, naplněnou sádlem. Sádlo se vsákne do chleby a ten pustí štávu, podobnou kachní chuti. To vše je výtečné

  • pavla mala
    pavla mala |

    17. 11. 2006 21:50

    vsem doporucuji velmi dobre

  • Renata
    Renata |

    17. 11. 2006 17:59

    Lenko Dobešová, dělám to podobně, ale ještě na zelí pokladu plátky anglické slaniny. To je pak vůně po celém bytě a ještě nikdy nic nezbylo.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 8. 2006 17:19

    Je to fakt skvělé!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    2. 4. 2006 21:23

    Výborné

  • Anonym
    Anonym |

    21. 3. 2006 20:15

    Prom inte, uz sem si všimla - čeným

  • Jana
    Jana |

    21. 3. 2006 20:13

    Pivem podlít černým nebo světlým?

  • Luba
    Luba |

    20. 3. 2006 22:15

    Emilo Š. s těmi jablky nám to moc chutnalo, díky za nápad

  • Lenka Zavřelová
    Lenka Zavřelová |

    24. 2. 2006 22:36

    Lenko Dobešová, já to dělám naprosto stejně jako vy. Je to výborné a zrovna zítra to bude na oběd.

  • Emilia Šípová
    Emilia Šípová |

    9. 2. 2006 21:42

    Mezi zelí krájím ještě jedno či dvě (podle velikosti) jablka, změní to trochu chuť ale je to dobré

  • Fleur
    Fleur |

    18. 9. 2005 10:33

    Výborné, jednoduché

  • Lenka Dobešová
    Lenka Dobešová |

    14. 8. 2005 07:38

    Já to dělám jinak.Nejdřív v hrnci osmažím cibuli na sádle pak jemně zahustím hl.moukou,odstavím,trochu zelí dám do hrnce na zelí pokladu rozčtvrtěné kuře (osolené,okmínované) a opět na kuře zbytek zelí,peče se 30 min. přikryté a po 30 min. zelí odsunu z kuřete a nechám dopéct než se kuře jemně zbarví.Je to výborné s knedlíkem.

  • igor skocdopole
    igor skocdopole |

    13. 8. 2005 20:23

    nic moc-mohlo to byt lepsi.

  • zuzana lechnyrova
    zuzana lechnyrova |

    29. 3. 2005 12:26

    uz se tesim, az to vyzkousim. mame ale raeji zeli sladne nez kysele. muzu k tomu dat normalni sladke cervene zeli? dekuji za info.

  • anton dubicky
    anton dubicky |

    3. 2. 2005 17:42

    uz som podobne nieco varil ale skuste ktomu pridat nakrajane platky jablka a ku koncu pecenia potriet kura karamelom.

  • Jára
    Jára |

    30. 11. 2004 13:53

    Dělám něco podobného.Zelí, anglická slanina, cibule a navrch kuře solené a hodně posypané grilovacím kořením.Přikryté peču.Příloha noky neboli hop do vody.

  • Luba
    Luba |

    30. 9. 2004 19:01

    Skvělé!!!!!!!!

  • Lubor
    Lubor |

    18. 8. 2004 22:23

    Dával jsem i paprikovou klobásu do zelí a bylo také dobré, zase trochu jiné než jen se samotným zelím

  • Silvie Eisenbruková
    Silvie Eisenbruková |

    18. 8. 2004 20:05

    Moc doporučuji přidat do zelí, kterým kuře naplníme a rovněž do zelí, kterým kuře obložíme, jednu či dvě velice kvalitní čabajky. Jídlo, již tak vyjimenčné chuti, dostane další rozměr. Vřele doporučuji, v konečném důsledku se dá tímto vyhnout přidání sádla, ne každý ho má běžně v lednici.

  • laco
    laco |

    10. 8. 2004 09:50

    Zeli se tam muz dat i pod kure - treba kilo

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 8. 2004 07:28

    Tak jsem úplně hloupá - tento recept má být kuře a lá kachna a já napsala recept na kuře a lá husa, ale ono to vyjde skoro nastejno.....

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 8. 2004 07:26

    Jerště jeden dodatek - já nedávám ani cibuli, ani česnek, pouze drcený kmín, to sádlo a černé pivo, nakonec ta jablka.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 8. 2004 07:25

    Ještě maličkost - to pivo musí být černé, jinak to není ono a zapomněla jsem, že dávám lžíci sádla, aby to bylo opravdu jako HUSA!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 8. 2004 07:24

    Tento recept znám, dělám ho už léta - sice trošku jiný postup a zelí dělám zvlášť. Celé to vylepším a zjemním na plátky nakrájenými oloupanýmí jablky (asi 2-3 menší), která přidávám ke konci, než oddělám vrchni pekáček, aby všechno krásně zčervenalo.

  • Soňa
    Soňa |

    26. 7. 2004 11:18

    Necpu to zelí do kuřete,ale je to výborné.

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    21. 7. 2004 18:41

    Moc chutné

  • Pešek
    Pešek |

    21. 7. 2004 11:14

    Jano, nemá Váš pes zvýšenou hladinu cholesterolu po takové dobrotě ?

  • jana
    jana |

    21. 7. 2004 08:59

    Ja dávám kuřeti do břicha vydlabanou patku chleba naplněnou sádlem, tu po upečení servíruju psovi

  • Dana Slánská
    Dana Slánská |

    13. 7. 2004 06:58

    Vynikající a chutná báječně, mám zařazeno do oblíbených receptů

  • marco ramundo
    marco ramundo |

    5. 7. 2004 21:29

    zítra jdu na to

  • Alice
    Alice |

    29. 6. 2004 19:09

    Moc nám to chutnalo

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    23. 6. 2004 20:36

    Vynikající!!

  • Anonym
    Anonym |

    18. 6. 2004 22:09

    Moc dobré s chlupatým knedlíkem