Krůtí stehno s okurkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks krůtí stehna
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce med
    • olivový olej
    • 1
      hrst tymián
    • 2
      ks okurka salátová
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • 0,5
      lžička oregáno
    • 1
      ks citron
    • 1
      svazek kopr
    • 1
      hrst estragon

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kůže udělejte zářezy a vložte na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, potřete medem a olejem, poklaďte tymiánem. Zakryjte a přes noc marinujte.
2
Troubu rozehřejte na 200 °C, pekáč vytřete olejem, vložte maso a překryjte. Pečte 10 minut, snižte teplotu na 180 °C a dopečte. Odklopte a maso nechte v teple.
3
Překrojte okurky a podélně je rozkrájejte na šestiny. Promíchejte sýr s bylinkami, špetkou soli a pepře. Osušené okurky obalte ve směsi. Nastrouhejte proužky citronové kůry, vymačkejte šťávu.
4
Na pánvi rozehřejte olej a kůru s drceným česnekem a okurky opečte. Na poslední 4 minuty přidejte jemně nasekaný kopr a estragon. Podávejte s masem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: