Křepelky v nádivce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks řapíkatý celer stonek
    • 250
      g uzené maso vařené
    • 250
      g telecí maso vařené
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka hřebíček drcený
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • pepř mletý
    • sůl
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 4
      ks křepelka
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • bylinky čerstvé - na ozdobu
    • tuk pekáček, nebo zapékací mísa

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev, cibuli, celer očistíme a posekáme nadrobno. Vepřové i telecí maso pokrájíme na kostičky, smícháme s olejem a přidáme k zelenině. Do směsi vyklepneme vejce, ochutíme solí, pepřem, hřebíčkem, muškátovým květem a citronovou kůrou, zahustíme strouhankou a vše důkladně promícháme. Křepelky očistíme a stehýnka k sobě svážeme provázkem, posypeme grilovacím kořením.
2
Zapékací mísu vymažeme a vysypeme strouhankou, naplníme nádivkou do které vtlačíme křepelky (napůl). Zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 180 - ti stupních asi 50 - 60 minut. Před koncem pečení sejmeme alobal aby maso zezlátlo. Před podáváním dozdobíme bylinkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.