Kuře v nádivce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (či křídla nebo stehna)
    • hera
    • 2
      ks vejce
    • rohlík
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • strouhanka
    • mléko
    • petrželka
    • koření na kuře Směs
    • muškátový květ nebo oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře rozporcujeme (pokud máme celé), trochu osolíme, pokmínujeme a posypeme kořením na kuře. Přidáme kousek Hery, trošku podlijeme vodou a upečeme klasickým způsobem.
2
Mezitím si připravíme nádivku: rohlíky pokrájíme na kostičky, trochu zalijeme mlékem a necháme stranou. Utřeme zbylou Heru se žloutky, přidáme petržel nebo kopr, muškátový květ, trochu osolíme a opepříme. Přidáme namočené rohlíky, podle potřeby přisypeme strouhanku a přidáme sníh z bílků.
3
Upečené kuře i se šťávou pokryjeme nádivkou a dáme ještě jednou zapéct dozlatova. Komu vadí kosti, může před pokrytím nádivkou kuře vykostit. Podáváme s brambory a kompotem.

Komentáře k receptu

  • Martinka
    Martinka |

    27. 3. 2013 12:48

    A holky jakej salat k tomu.?? ;-)

  • Marmí
    Marmí |

    17. 9. 2011 07:33

    A kolik rohlíků přibližně mám použít pro 4 osobyy ?

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    28. 9. 2006 13:51

    Já vždycky pekla nádivku v kuřeti, tohle jsem zkusila poprvé a je to perfektní. Udělala jsem ale mírnou úpravu: kuře jsem pekla celé, nádivky udělala kopec, takže jsem ji dala dovnitř - tak, jak jsem zvyklá - a před dopečením jsem ji napaplala i nahoru na kuře. Naše rodina má nádivku moooooc ráda, takže tahle varianta ji uchvátila.....

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 4. 2005 07:39

    Takto děláme u nás doma už celá léta kuře s nádivkou, resp. kuře v nádivce - je to daleko lepší, než péct nádivku zlvášť. Nádivka vsákne šťávu z kuřete, k tomu bramborovou kaši a dobrý salát! Je to pochutnáníčko !!

  • Jarka
    Jarka |

    21. 4. 2005 13:23

    Je to dobrý nápad, taky to zkusím, ale souhlasím s Evčou máslo je chutnější

  • Evča
    Evča |

    14. 2. 2005 12:49

    Já tedy při pečení masa vůbec nepoužívám Heru, ale dávám máslo. Myslím, že je to chutnější.

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    14. 2. 2005 11:57

    Děkuji a jsem ráda, že vám chutná. Předám vaši chválu své babičce - je to její nápad.

  • as
    as |

    14. 2. 2005 09:48

    Moc dobrý nápad. Postup jsem zvolila podle receptu - jen nádivku jsem dělala podle sebe, jak jsem zvyklá. Ale musím uznat ten nápad!!

  • Alena
    Alena |

    17. 1. 2005 16:18

    To byl moc dobrý oběd,vůbec jsem to neznala.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    17. 1. 2005 14:37

    také často děláme, je to šťavnaté, voňavé a často je snězena nejdříve nádivka (já přidávám kousek dobrého salámu nebo šunku) a kuře zbude na druhý den.