Křenové řízky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso
    • párky nebo slanina
    • křen
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Křen nastrouháme a utřeme s máslem na hustou kaši. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme křenovou směsí asi 1 cm, vložíme kousek párku nebo slaniny a zabalíme jako ptáčka.
2
Dáme do vymazaného pekáčku, podlijeme vodou a přikryté pečeme. Měkké odklopíme a dopečeme do červena.
3
Nebo předem zprudka osmahneme na pánvi a s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme. Před koncem můžeme přelít trochou smetany. Vznikne výborná šťávička, kterou můžeme přisolit nebo dochutit kořením.
4
Před podáváním můžeme posypat strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.