Krémová bramboračka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks brambory větších
    • 2
      ks mrkev střední
    • 1
      ks petržel
    • 1
      plátek máslo
    • 150
      ml smetana
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička majoránka
    • 0,5
      lžička červená paprika
    • sůl
    • pepř drcený
    • 4
      plátek chleba na krutony

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kousku másla si orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile nám změkne, přidáme nakrájenou mrkev, česnek, petržel a brambory. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a červenou papriku.
2
Základ chvíli restujeme a zalijeme horkou vodou.
3
Vaříme 25 minut a poté rozmixujeme do hladka.
4
Přidáme smetanu a dle chuti ještě okořeníme. Vaříme ještě 5 minut.
5
Krutony si uděláme v troubě – kostičky chleba dáme na pečící papír a pečeme ve vyhřáte troubě na 200 stupňů dokud nezezlátnou.
Kategorie: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: