Křehký vánoční závin

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 150
      ml mléko nízkotučné
    • rostlinný tuk Na potření závinu
    • tuk
    • čokoládová poleva Na ozdobení
  • Náplň
    • strouhanka
    • 750
      g jablka
    • rozinky
    • ořechová jádra Drcená
    • strouhaný kokos
    • skořicový cukr
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z prosáté osolené mouky oleje a vlažného mléka připravíme vláčné těsto. Necháme alespoň 2 hodiny v chladu. Poté těsto rozválíme na 2 části, vyválíme na pláty a posypeme nasucho osmahnutou strouhankou. Poklademe jablky, nakrájenými na tenké plátky, omytými rozinkami drcenými jádry ořechů, strouhaným kokosem, posypeme skořicovým a svineme. Potřeme rozehřátým tukem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. Povrch upečeného závinu pokapeme polevou a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.